Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Να πιάσουμε κορυφαία απόδοση”

“Να πιάσουμε κορυφαία απόδοση”

djordjevic1

djordjevicΟ Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη επί της Μάλαγα, στρέφει -πια- την προσοχή του στον Ερυθρό Αστέρα. Οι “πράσινοι” υποδέχονται, αύριο (14/01, 21:15), τους “ερυθρόλευκους” του Βελιγραδίου, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να τονίζει πως η ομάδα του πρέπει να πιάσει κορυφαία απόδοση, προκειμένου να φθάσει στο θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Media Day:

Για τον Ερυθρό Αστέρα: “Μιλάμε για μια ομάδα που μεγαλώνει σταθερά. Έγιναν η Νο.1 ομάδα στη Σερβία, εκθρονίζοντας την Παρτίζαν. Tην τελευταία διετία απέδειξαν ότι μεγαλώνουν. Έχουν πολλούς ταλαντούχους νεαρούς παίκτες, είναι πολύ αθλητική ομάδα κι έχουν για τρίτη σεζόν προπονητή τον κ. Ράντονιτς.

Είναι, δε, πολύ σταθεροί οικονομικά και το έδειξαν από το πώς έδρασαν στις μεταγραφές. Έφεραν τον Ουίλιαμς, τον Κίνσεϊ, τον Κουίνσι Μίλερ και τον Μίσιτς από την Μπάγερν. Είναι πολύ δραστήριοι και πολύ φιλόδοξοι. Πρέπει να πιάσουμε κορυφαία απόδοση, για να πάρουμε τη νίκη”.

Αναφορικά με την ιδιαιτερότητα της αναμέτρησης εξαιτίας της αδελφοποίησης των Σέρβων με τους φίλους του Ολυμπιακού:

“Είμαι πολύ μεγάλος γι’ αυτά… Σέβομαι όλους τους φιλάθλους στην Ευρώπη. Ξέρω καλά την ιστορία, είναι καλό που έχουν αδελφοποιηθεί, γιατί σημαίνει ότι αγαπούν το μπάσκετ και την ομάδα τους. Είναι μια λεπτομέρεια, αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου και δεν το σκέφτομαι”.

Για το αν είναι ξεχωριστό γι’ αυτόν ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας: “Ο κόσμος στη Σερβία αγαπά το μπάσκετ κι όχι μόνο τις ομάδες τους, την Παρτίζαν ή τον Ερυθρό Αστέρα ή τις άλλες ομάδες. Είναι πραγματικοί φίλοι του μπάσκετ κι αυτοί που δουλεύουν στο παρκέ το εκτιμούν και το νιώθουν. Μας κάνει περήφανους, γιατί η ενέργεια κι η αγάπη από τον κόσμο, που ακολουθεί τις ομάδες, μας δίνει το έναυσμα για να κάνουμε καλύτερες τις ομάδες”.

Για τον τραυματισμό του Παππά και την προσπάθειά του να ανοίξει το ροτέισον: “Δεν είναι κάτι που περίμενα ο τραυματισμός του Παππά, γιατί μόλις είχε αρχίσει να προπονείται μαζί μας πολύ καλά και γι’ αυτό τον έβαλα στην πεντάδα στο τελευταίο παιχνίδι. Χρειαζόμαστε όποιον ταλαντούχο παίκτη έχουμε, ειδικά σε αυτή την περίοδο και γι’ προσπαθούμε να ανοίξουμε το ροτέισον.

Χρειαζόμαστε την ενέργεια όλων, γιατί δίνει ενέργεια στους βασικούς παίκτες, οι οποίοι έχουν πολλά λεπτά στο παρκέ. Η αρχή ήταν δύσκολη στη σεζόν, με τους τραυματισμούς που είχαμε στην περιφέρεια (σ.σ.: Παππάς και Μποχωρίδης). Επηρέασε λίγο τη φρεσκάδα της ομάδας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…