Κεντρική Διεθνή Η FIBA των σκανδάλων

Η FIBA των σκανδάλων

201736

fiba-sugkentrwsh-monaxo

Σε απόφαση σκάνδαλο προχώρησε η FIBA, η οποία έδωσε στην Τουρκία το τελευταίο εισιτήριο για τη συμμετοχή στα Προολυμπιακά τουρνουά, παρ’ ότι δεν το δικαιούταν. Η Ιταλία, η Σερβία και οι Φιλιππίνες είναι οι χώρες που ανέλαβαν τη διοργάνωση των τριών Προολυμπιακών Τουρνουά, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα. Τα εθνικά συγκροτήματα που θα κοντράρονταν σε Τορίνο, Βελιγράδι και Μανίλα ήταν -πέραν των διοργανωτών- αυτά της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ανγκόλας, του Καναδά, της Τσεχίας, του Ιράν, της Ιαπωνίας, του Μεξικού, της Νέας Ζηλανδίας, του Πουέρτο Ρίκο, της Σενεγάλης και της Τυνησίας.

Επειδή οι τρεις χώρες που ανέλαβαν τη διεξαγωγή του Προουλυμπιακού είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους σε αυτό μέσω του ηπειρωτικού πρωταθλήματος (όπως πχ του Ευρωμπάσκετ) το εισιτήριο τους θα έπαιρναν οι ομάδες που δικαιούνταν βάσει κατάταξης. Για τον λόγο αυτό, κλήθηκαν η Λετονία και η Κροατία, που τερμάτισαν στην 8η και 9η θέση στο Ευρωμπάσκετ, ενώ από την Ασία δικαιούταν ο Λίβανος, κάτι το οποίο είχε γνωστοποιηθεί με επίσημο έγγραφο. Αντ’ αυτού δόθηκε αυθαίρετα στην Τουρκία!

Το σκάνδαλο μάλιστα είναι πολυδιάστατο καθώς εκτός του ότι η γείτονα χώρα τερμάτισε στην 14η θέση του Ευρωμπάσκετ, βρίσκεται στην… Ευρώπη κι όχι στην Ασία, κάτι που βέβαια δεν εμπόδισε τον πρόεδρο της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ να δώσει με το “έτσι θέλω” το εισιτήριο στη χώρα του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…