Κεντρική NBA Η εκδίκηση του “Κούνμπο” και οι “χαμένοι” Μπουλς

Η εκδίκηση του “Κούνμπο” και οι “χαμένοι” Μπουλς

antetokounmpo

antetokounmpoΟι Μιλγουόκι Μπακς επικράτησαν σήμερα τα ξημερώματα των Μπουλς με σκορ 106-101 και επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από την ήττα που γνώρισαν από τους Νικς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπειτα από δύο σερί παιχνίδια με μονοψήφιο αριθμό πόντων επέστρεψε στο επίπεδο που τον έχουμε συνηθίσει. Σημείωσε νταμπλ-νταμπλ (29π., 10ριμπ, 5ασ.) και οδήγησε, μαζί με τον Γκρεγκ Μονρό (17π., 12ριμπ.), την ομάδα του στην νίκη.

Ο “Κούνμπο” παρουσίασε σαν εκδίκηση την επικράτηση των “ελαφιών” επί των Μπουλς για τον περσινό αποκλεισμό από τα πλέι-οφς. Επιπλέον, όπως τόνισε, προσπάθησε να βάλει ενέργεια στο παιχνίδι της ομάδας του και όλα τα υπόλοιπα ήρθαν φυσικά.

“Ήταν εκδίκηση! Πήραμε μια μεγάλη νίκη για μας, παίξαμε πολύ δυνατά από την αρχή μέχρι το τέλος. Παίξαμε πολύ δυνατή άμυνα κι αρχίσαμε από εκεί. Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ, η ατμόσφαιρα ήταν τρελή.

Στο προηγούμενο παιχνίδι έκανα πολλά σουτ από μακριά, αυτή τη φορά προσπάθησα να είμαι πιο επιθετικός προς το αντίπαλο καλάθι. Οι συμπαίκτες μου και ο κόουτς περίμεναν από μένα κάτι τέτοιο, μου έδιναν την μπάλα και το έκανα. Προσπάθησα να είμαι πιο ενεργητικός, να παράγω παιχνίδι.”

Το Μιλγουόκι μπορεί να πήρε μια σπουδαία νίκη χθες, όμως αυτό δεν φτιάχνει την κατάσταση. Η χρονιά έχει χαθεί και αν μπορεί να βγει κάτι καλό, αυτό θα είναι το εκ νέου χτίσιμο της ομάδας από τις βάσεις της με σκοπό να αλλάξει το σκηνικό του χρόνου.

Τι να πεις για το Σικάγο;

chicago-bulls-team-hugΈγραφα πριν από περίπου 10 μέρες πως οι Μπουλς αρχίζουν να βρίσκουν τα πατήματα τους, πως σιγά, σιγά σουλουπώνουν τις ατέλειες τους και αναδημιουργούνται. Έφτασαν τις έξι συνεχόμενες νίκες κόντρα στους Σέλτικς στις 8/1 και έκτοτε χάνουν από ομάδες που θα έπρεπε να τις είχαν για πρωινό.

Ηττήθηκαν από τους Χοκς. Καλά, χρυσά τα “γεράκια”, αλλά δεν είναι η ομάδα που λατρέψαμε πέρσι. Ηττήθηκαν από τους Ουίζαρντς, που τώρα μαθαίνουν τι σημαίνει άμυνα και εσχάτως ήρθε και η “σφαλιάρα” από τους Μπακς.

Ο Μπάτλερ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του (30 πόντους κόντρα στο Μιλγουόκι) για να βοηθήσει τους “ταύρους”. Ο Γκασόλ κάνει αυτό που πρέπει, γιατί ξέρει τι μπορεί να κάνει, και ο Ρόουζ συνεχίζει το “ρεσιτάλ” τραυματισμών του. Ο δαιμόνιος γκαρντ αποχώρησε στην τέταρτη περίοδο της αναμέτρησης, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού τόνισε πως δεν τον ανησυχεί το γόνατο του και πως θα είναι έτοιμος στο επόμενο παιχνίδι. Στο σημείο αυτό πρέπει να πω πως το Σικάγο πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση. Πρέπει να πάει σε αναπροσαρμογή των όρων του Ρόουζ, πρέπει να στηρίξει το “πολυβόλο” Μπατλερ και ουσιαστικά να θέσει νέες βάσεις. Αν δεν γίνει αυτό θα βλέπουμε μία ομάδα που έχει μόνο αστάθεια στην απόδοση της.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…