Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Η αποτίμηση της αγωνιστικής

hunter olympiakos panathinaikos

hunter-olympiakos-panathinaikos

Με το “αιώνιο” ντέρμπι του ΣΕΦ, έκλεισε και η 15η αγωνιστική της Α1. Οι “ερυθρόλευκοι” πραγματοποίησαν ένα διαστημικό 20λεπτο, κατά τη διάρκεια του οποίου μετέτρεψαν τον Παναθηναϊκό σε “σάκο του μποξ” και έφθασαν να προηγούνται ακόμα και 30 πόντους για να πανηγυρίσουν τη νίκη και την πρωτιά με 80-66.

Το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειξε να ξεπερνά τις αναπάντεχες ήττες με Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις, αλλά αυτό το +30 δεν αντικατοπτρίζει, επ’ ουδενί, την πραγματική διαφορά των δύο ομάδων. Είναι απόρροια του ανύπαρκτου “τριφυλλιού” του πρώτου ημιχρόνου, που αν δεν είχε τον Δημήτρη Διαμαντίδη, κατά βάση, δεν θα είχε καταφέρει ποτέ να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση και να μειώσει στο -9.

Η επόμενη ημέρα ξημερώνει με αναβρασμό στο “πράσινο” στρατόπεδο. Η ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης και αλλαγών στο ρόστερ είναι πιο εξόφθαλμη από ποτέ. Εν γένει, το “τριφύλλι” έχει παρουσιάσει σε ελάχιστα σημεία της σεζόν πραγματικά καλό πρόσωπο, δεν βελτιώνεται και δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις κάποιον άλλο τίτλο πέραν του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα καταλήξει στο παλμαρέ του.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Καβάλα πήρε σημαντική ανάσα (βαθμολογική και ψυχολογική), σε βάρος των Τρικάλων (90-72) με τον Χρήστο Ταπούτο να κάνει όργια και να αναδεικνύεται MVP της αγωνιστικής. Βέβαια, ο δρόμος είναι μακρύς και τίποτα δεν έχει κριθεί. Η Κηφισιά νίκησε για δεύτερη φορά τον ΠΑΟΚ (97-92)και φιγουράρει στην πέμπτη θέση, δείχνοντας ότι θα καταφέρει να επιστρέψει στα πλέι οφ. Ο Απόλλωνας Πάτρας πήρε τη ρεβάνς από τον Κόροιβο, πληρώνοντας τον με το ίδιο “νόμισμα” και δη αλώνοντας την έδρα του (58-59).

Το Ρέθυμνο επέστρεψε στα θετικά αποτέλεσμα, νικώντας τον Κολοσσό (95-87) αλλά θα χρειαστεί ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων ώστε να διαφύγει τον κίνδυνο, ή και να διεκδικήσει με αξιώσεις μια ενδεχόμενη είσοδο στα πλέι οφ. Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε, περισσότερο από όσο θα περίμενε, αλλά νίκησε το Λαύριο (90-82) και βρίσκεται εν μέσω νέων ανακατατάξεων, καθώς αποχαιρέτησε τον Κούπερ, περιμένει τον Μπράουν και παλεύει για τον Χάμοντς.

Τέλος, ο Άρης είχε ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στον Αρκαδικό (86-52), βυθίζοντας τον ακόμα περισσότερο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…