Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Η αποτίμηση της αγωνιστικής

hatcher cooper paok aek

hatcher-cooper-paok-aek

Ο δεύτερος γύρος της Α1 ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις μιας και οι αναμετρήσεις της 14ης αγωνιστικής ήταν εκπληκτικές, περιλαμβάνοντας ανατροπές, μεγάλες ατομικές εμφανίσεις αλλά και επιβλητικές νίκες.

Το ντέρμπι των “δικεφάλων” εξελίχθηκε ως τέτοιο στο δεύτερο ημίχρονο και αποτελεί, αναμφίβολα, ένα από τα καλύτερα ματς (αν όχι το καλύτερο) της σεζόν, μέχρι στιγμής. Η ΑΕΚ ήταν “πυραυλοκίνητη” στο πρώτο μέρος όταν και προηγήθηκε με 24 πόντους, αλλά ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε την ανατροπή της χρονιάς κι επιβλήθηκε με 79-75, έχοντας μπροστάρηδες τους Κώστα Βασιλειάδη και Ουίλιαμ Χάτσερ.

Η “Ένωση” πρέπει να δείξει βελτιωμένο πρόσωπο στα ντέρμπι του δευτέρου γύρου, καθώς πέραν αυτό ενάντια στον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα της Α1, δεν έχει δείξει αρκούντως ανταγωνιστικό πρόσωπο στα υπόλοιπα. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, από την άλλη, είναι καλύτερη τις τελευταίες εβδομάδες και ξαναμπήκε δυναμικά, πλέον, στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης.

keselj-lavrio-omadiki

Η Καβάλα χρειαζόταν πάση θυσία το “διπλό” στο Λαύριο, ώστε να διατηρήσει ζωντανές τις τελευταίες ρεαλιστικές της ελπίδες για παραμονή, όμως όχι απλά δεν κατάφερε να νικήσει αλλά γνώρισε και δυσθεώρητη ήττα (99-63). Πλέον, η κάθοδος στην Α2 φαντάζει ως το πιο πιθανό σενάριο μιας και δεν διαφαίνεται να υπάρξει κάποια δραματική εξέλιξη ώστε να σωθεί η χρονιά.

Όσον αφορά το Λαύριο, πανηγύρισε την πέμπτη νίκη του αλλά, εν τέλει, έμεινε στις τέσσερις, καθώς χθες (18/01) επαναλήφθηκαν τα τελευταία 27.5 δευτερόλεπτα του αγώνα με της Κηφισιάς. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κατακτήσουν το ροζ φύλλο (83-80), με τον Χρήστο Σερέλη να “ξεσπάει” στη συνέντευξη Τύπου.

kavvadas

Ο Βασίλης Καββαδάς έσπασε τα κοντέρ, σημειώνοντας τους 27 από τους 64 πόντους της ομάδας του, αλλά δεν ήταν αρκετός για να αποσοβήσει την ήττα του Αρκαδικού ενάντια στην Κηφισιά (78-64). Η υπόθεση παραμονής δυσκολεύει για τον σύλλογο της Τρίπολης, που θα χρειαστεί ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων για να “δραπετεύσει” από τη “διακεκαυμένη ζώνη”. Στην αντίπερα όχθη, η Κηφισιά θα πρέπει να ξαναβγεί στην αγορά προκειμένου για να ενισχύσει την περιφέρεια της καθώς ο Ρομπ Λόουερι μετακόμισε στο Βερολίνο, αφήνοντας μεγάλο κενό.

woods-meier-saddler-apollon patras

Ο Απόλλωνας έδωσε συνέχεια στην ανοδική του πορεία και πιστοποίησε ότι όχι απλά θα παραμείνει στα “μεγάλα σαλόνια”, ανατρέποντας το εφιαλτικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αλλά έχει την ποιότητα να διεκδικήσει την επιστροφή του στα πλέι οφ, διαλύοντας το Ρέθυμνο (75-57). Βίος αντίθετος για τη απογοητευτική κρητική ομάδα, η οποία δεν σηκώνει κεφάλι και θα χρειαστούν δραστικές λύσεις ώστε να ανακοπεί η “ελεύθερη πτώση”.

Τα Τρίκαλα, με μπροστάρη τον MVP της αγωνιστικής Ντιμίτριους Κοντζέρ, επιβλήθηκαν του Κοροίβου, με 85-74, και φιγουράρουν στην έβδομη θέση, την ίδια στιγμή που η ομάδα της Αμαλιάδας έχει κατρακυλήσει στην ένατη. Το συγκρότημα του Χάρη Μαρκόπουλου έχει κάνει “κοιλία” και θα χρειαστεί να επανέλθει σύντομα ώστε να μη χάσει το τρένο των πλέι οφ.

giankovits-mcneal-panathinaikos-aris

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, με το “τριφύλλι” να στήνει “πάρτι” και να σμπαραλιάζει τους “κιτρινόμαυρους” (80-59), ξεσπώντας μετά την άσχημη ήττα ενάντια στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Ολυμπιακός, αντιθέτως, δυσκολεύτηκε πολύ στη Ρόδο για ένα ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη “σοβαρεύτηκε” και πήρε εμφατική νίκη (73-53). Πλέον, οι “αιώνιοι” μετρούν αντίστροφα για το μεταξύ τους ντέρμπι, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, το οποίο θα κρίνει εν πολλοίς και το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…