Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Εκτός λογικής…”

“Εκτός λογικής…”

Sasa Djordjevic Panathinaikos

Sasa-Djordjevic-Panathinaikos

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να “αλώσει” το Μπάσκετ Χολ του Κρασνοντάρ ούτε αυτή τη φορά, γνωρίζοντας τρίτη διαδοχική ήττα από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς εμφανίστηκε ενοχλημένος, κατά τη συνέντευξη Τύπου, από τις αποφάσεις των διαιτητών ενώ χαρακτήρισε “εκτός λογικής” την τεχνική ποινή που δέχθηκε. Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους της ήττας, “στεκόμενος” στην ποιότητα των περιφερειακών της γηπεδούχου ομάδας.

“Νομίζω πως η Λοκομοτίβ ολοκλήρωσε το παιχνίδι όπως θα έπρεπε να το κάνει για να κερδίσει. Ήταν καλή γενικά, αλλά στο τέλος τα τρίποντα έκαναν τη διαφορά. Κάποιες περίεργες αποφάσεις των διαιτητών μας κατέβαλαν. Όταν κάνω λάθος, το αποδέχομαι και το λέω. Ο τρόπος με τον οποίο με χρέωσαν με τεχνική ποινή είναι εκτός λογικής. Δεν γίνεται να μας απαγορεύουν να κάνουμε πράγματα. Δεν μπορούμε να βάζουμε το χέρι στο πρόσωπό μας και να μιλάμε στον πάγκο μας; Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό. Δεν απευθυνόμουν σε κάποιον, δεν μίλησα σε κάποιον διαιτητή. Λυπάμαι που μιλάω τόσο για την τεχνική ποινή” επεσήμανε αρχικά και πρόσθεσε:

“Ξεκινήσαμε με ελάχιστη διάθεση να παλέψουμε. Κάτι που απαγορεύεται. Πρέπει να έχουμε “μαχητές” στο παρκέ για σαράντα λεπτά. Δεν ήμασταν έτσι όμως από την αρχή. Δεν υπάρχει λογική στο πως ξεκινήσαμε το παιχνίδι”.

Εν συνεχεία, όσον αφορά την εικόνα των παικτών του στο ξεκίνημα κι αν σχετίζεται με το πρόστιμο που επιβλήθηκε από τη διοίκηση, τόνισε: “Δεν πιστεύω πως έχει να κάνει με το πρόστιμο. Γιατί αν είναι αυτό το θέμα, θα πεθάνω. Είναι ξεκάθαρα η άποψή μου. Είναι μια λεπτομέρεια. Χρειαζόταν να αντιδράσουμε. Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να αντιδράμε πάντα στα παιχνίδια, αλλά να δρούμε. Να δρούμε πριν έρθει το πρόβλημα, να παλεύουμε, να είμαστε ανταγωνιστικοί”.

Σχετικά με τους λόγους που επήλθε και τρίτη ήττα, σε ισάριθμα παιχνίδια, από τη Λοκομοτίβ, εξήγησε πως “Έχουν καλούς χειριστές της μπάλας και εκτελεστές. Είχαμε καλή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Ντιλέινι, τον πρώτο σκόρερ της Ευρωλίγκα. Ο Ντρέιπερ έβαλε μεγάλα καλάθια, με πίεση στην μπάλα, εκτός συστήματος και λογικής. Η Λοκομοτίβ έχει τους παίκτες για να κάνουν τη διαφορά σε τέτοια παιχνίδια”.

Τέλος, απάντησε σε έντονο ύφος σε δημοσιογράφο, ο οποίος τον ρώτησε τον λόγο που επέλεξε τον Γκιστ αντί του Ραντούλιτσα στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα: “Ο Ραντούλιτσα ή ο Γκιστ δεν είχαν να κάνουν με τα ανοιχτά σουτ της Λοκομοτίβ. Πρέπει να καταλαβαίνετε αυτό που βλέπετε πριν με ρωτήσετε”.

“Δεν αντέξαμε μέχρι τέλους”
giankovits-djordjevic

Εκπροσωπώντας τους παίκτες, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, σχολίασε: “Τα ποσοστά της Λοκομοτίβ στα τρίποντα κατέστησαν πολύ δύσκολο για εμάς να μείνουμε κοντά στο σκορ. Κάναμε καλή δουλειά, αλλά έπρεπε να είμαστε σε αυτό το επίπεδο για σαράντα λεπτά. Δεν αντέξαμε και γι αυτό χάσαμε”.

Ερωτηθείς για το εφιαλτικό ξεκίνημα του “τριφυλλιού“, δήλωσε: “Ευτυχώς αντιδράσαμε μετά το κάκιστο ξεκίνημά μας, επιστρέψαμε στο παιχνίδι και μπορέσαμε να πάρουμε το προβάδισμα. Όλα αυτά έγιναν γιατί είχαμε σαφώς καλύτερη εικόνα στην άμυνά μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…