Εφεύρεση ετών 37!

vasilakopoulos kaffes

vasilakopoulos-kaffes

Τί χρειάζεται για να εκτεθεί (ανεπανόρθωτα) ο Γιώργος Βασιλακόπουλος; Απλά να μιλήσει. Να πάρει τον λόγο. Από εκεί και πέρα θα λειτουργήσει ο Βοναπαρτισμός του και θα εκθέσει εαυτόν στα μάτια όλων. Ποια είναι η καινούρια ιδέα του προέδρου της ΕΟΚ;

“Η Ομοσπονδία Διαιτητών δεν υπάρχει σε κανένα μέρος του κόσμου, είναι μια εφεύρεση ελληνική. Κάποια στιγμή, λόγω σχέσεων με τις τότε κυβερνητικές αρχές και εξουσίες, κάποιοι παλιοί διαιτητές θεώρησαν ότι η εξυγίανση της διαιτησίας θα έρθει μέσα από την Ομοσπονδία Διαιτητών.

Σύμφωνα, όμως, με το καταστατικό της FIBA η διαιτησία είναι επιτροπή της Ομοσπονδίας (ΕΟΚ) και σαν τέτοια αναγνωρίζεται. Δεν έχει, δηλαδή, δυνατότητα επικοινωνίας οποιαδήποτε Ομοσπονδία Διαιτητών με τη FIBA, αλλά μόνο μέσω της ΕΟΚ. Επαναλαμβάνω είναι μια παγκόσμια εφεύρεση της Ελλάδας, όπως και άλλες, οι οποίες οδήγησαν σε αλληλοκαλύψεις, σε σύγχυση και τελικά σε συγκρούσεις”.

Η ΟΔΚΕ ιδρύθηκε το 1979. Άρα, χρειάστηκαν 37 χρόνια στον πρόεδρο της ΕΟΚ να αντιληφθεί ότι κακώς υφίσταται; Σε αυτό το διάβα των χρόνων, δεν γνώριζε ότι ήταν “ελληνική -πλην όμως παγκόσμια- εφεύρεση“; Κι αν το γνώριζε γιατί μετείχε των διαδικασιών και δεν έβγαινε να πει όσα είπε τώρα;

Άντε να δεχθώ ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε μια κάποια σκοτοδίνη. Όλοι οι μεγάλοι Ευρωπαίοι καθηγητές διαιτησίας, προεξέχοντος του κ. Βασιλακόπουλου, επικύρωναν με την παρουσία τους κάθε χρόνο αυτήν την “ελληνική πατέντα“. Τώρα ξίνισε ο μούστος; Εντελώς τυχαία, μετά την απόφαση του προέδρου της ΟΔΚΕ να μην υπηρετήσει (τυφλά) τον Αυτοκράτορα.

Τελικά, πόσο δίκιο είχε ο Καφφές!…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…