Τέλος η ασυλία

Panathinaikos Barcelona Euroleague

Panathinaikos-Barcelona-Euroleague

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων σ’ ακόμα ένα φετινό παιχνίδι, αλλά δεν το πλήρωσε, καθώς ο ΠΑΟΚ “αυτοκτόνησε” στο φινάλε και οι “πράσινοι” επικράτησαν με 70-69 στο ΟΑΚΑ, στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η νίκη αυτή σημαίνει πολλά αλλά και τίποτα για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος εμφανίστηκε εκνευρισμένος στη συνέντευξη τύπου από την γενικότερη παρουσία ορισμένων παικτών του. Η αλήθεια είναι πως ο Σέρβος προπονητής έχει σοβάρα παράπονα από κάποιους παίκτες, οι οποίοι πρέπει να βελτιωθούν σε αρκετούς τομείς (όχι μόνο αγωνιστικούς), προκειμένου να μη βρεθούν προ εκπλήξεων.

Τα δύσκολα έρχονται τώρα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος οφείλει να είναι έτοιμος στα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν. Η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει για όλους, δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν (περί κούρασης από τις υποχρεώσεις των παικτών με τις Εθνικές ομάδες κλπ) και ο κάθε παίκτης θα κρίνεται αυστηρά στο παρκέ με βάση την αγωνιστική του εικόνα σε κάθε παιχνίδι.

Με εξαίρεση τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Νικ Καλάθη (ο καθένας για διαφορετικούς λόγους), η ασυλία από το “τριφύλλι” τελείωσε οριστικά. Ο Τζόρτζεβιτς και ο κόσμος έχει απαιτήσεις από την ομάδα, η οποία μπορεί να βρίσκεται μέσα σ’ όλους τους στόχους της, αλλά δεν αποδίδει και το καλύτερο δυνατό μπάσκετ.

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να πει κάτι κακό για τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος είναι ο κορυφαίος ξένος του Παναθηναϊκού, όπως και για τον Τζέιμς Φελντέιν που είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες του “τριφυλλιού”, ωστόσο όλοι βρίσκονται υπό κρίση.

Η παρουσία των παικτών στα επόμενα παιχνίδια ίσως δρομολογήσουν εξελίξεις. Αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς άλλωστε, αλλά ο Σάσα Τζόρτζεβιτς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…