Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Όλα τα παιδιά ανταποκρίνονται καλά”

“Όλα τα παιδιά ανταποκρίνονται καλά”

Giannis Sfairopoulos2

Giannis Sfairopoulos2Ο Ολυμπιακός προσπέρασε (και) το εμπόδιο της ΑΕΚ, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να μην κρύβει την ικανοποίησή του για την εικόνα των παικτών του. Ο 48χρονος Μακεδόνας τεχνικός, δε, τόνισε πως όλοι οι παίκτες του ανταποκρίνονται πολύ καλά, ενώ αναφέρθηκε και στον νεοαποκτηθέντα, Σον Τζέιμς.

Αναλυτικά:

“Ξέραμε ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο, μία ομάδα με πολύ ποιοτικό ρόστερ και βάθος, που προερχόταν από κάποια άτυχα αποτελέσματα και θα προσπαθούσε να διεκδικήσει τη νίκη. Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι στην αναμέτρηση, ειδικά στην άμυνα που είναι το χαρακτηριστικό στο παιχνίδι μας. Καταφέραμε να κρατήσουμε την ΑΕΚ στους 9 πόντους στο δεκάλεπτο, δημιουργώντας μια σεβαστή διαφορά.

Στη δεύτερη περίοδο, η ΑΕΚ βρήκε λύσεις, αλλά τον έλεγχο τον είχαμε εμείς. Ανεβάσαμε κι άλλο τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά. Έχοντας μια διαφορά στην τελευταία περίοδο, χαλαρώσαμε, η ΑΕΚ μείωσε, αλλά αυτό δεν αλλοιώνει ότι είχαμε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκειά του.

Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, κρατήσαμε την ΑΕΚ στο 36% στα σουτ, αν και δεχθήκαμε κάποιους εύκολους πόντους στο τέλος. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί κάναμε μια σημαντική νίκη και καλή συνέχεια στην ΑΕΚ”.

Για τα κέρδη από τους παίκτες που παίρνουν χρόνο συμμετοχής ελλείψει των τραυματιών: “Είναι μια περίοδος που -λόγω των τραυματισμών και των απουσιών– η ομάδα αντιμετωπίζει δύσκολες συνθήκες με ελλείψεις στο ρόστερ. Οι παίκτες που παίζουν και ανταποκρίνονται τόσο καλά κερδίζουν εμπειρίες.

Θέλουμε να γυρίσουν γρήγορα οι τραυματίες μας, έχουμε εκτός τον ηγέτη μας, τον Σπανούλη, τον Λοτζέσκι και τον Γιανγκ. Όλα τα παιδιά ανταποκρίνονται πολύ καλά. Είναι δύσκολο να παίζεις κάθε δύο μέρες με μικρό ροτέισον, γι’ αυτό τους αξίζουν πολλά μπράβο”.

Για τον Σον Τζέιμς: “Ύστερα από πολλή σκέψη καταλήξαμε στον Σον Τζέιμς, που είναι ένας παίκτης υψηλού επιπέδου. Θεωρούμε πως δεν θα χρειασθεί χρόνο προσαρμογής, γιατί έχει εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Πιστεύουμε πως σαν χαρακτήρας και παίκτης θα μας ταιριάξει πολύ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ο Ολυμπιακός για το break στη Βαρκελώνη

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στη μάχη των play off της Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Β…