Κεντρική NBA “Μυθικός” Κάρι και Ουόριορς (vid)
NBA

“Μυθικός” Κάρι και Ουόριορς (vid)

curry zeller

curry-zeller

Ο Ντελ Κάρι βραβεύτηκε από τους Χόρνετς, ως ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία τους, αλλά ο μεγάλος του γιός δεν χαρίστηκε και έκλεψε, για ακόμα μια φορά, την παράσταση. Με ακόμα φανταστική εμφάνιση, ο Στεφ Κάρι, ηγήθηκε της επιβλητικής επικράτησης των Ουόριορς με 116-99, αυξάνοντας το αήττητο σερί στα 20-0, για φέτος, και 23-0 (τρίτο μεγαλύτερο στην ιστορία) συνολικά, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων αναμετρήσεων της περσινής regular season.

Ο MVP τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους (6/7 διπ.-8/11 τρ.-4/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ κι όλα αυτά μέσα σε μόλις 31 λεπτά, αφού στην τελευταία περίοδο δεν αγωνίστηκε καθόλου, ελέω της μεγάλης διαφοράς. Αξιοσημείωτα, όμως, είναι κυρίως τα πεπραγμένα του στην τρίτη περίοδο. Κατά τη διάρκεια αυτής, ο “ΣεφΚάρι σημείωσε 28 πόντους με εξωπραγματικά ποσοστά και δη 5/6 δίποντα, 5/5 τρίποντα και 3/3 βολές! Μάλιστα, στα τελευταία 7:26 του δωδεκαλέπτου, οι 24 πόντοι που σημείωσαν οι πρωταθλητές ήταν όλοι του ηγέτη τους!

Και φυσικά δεν γινόταν να περάσει παιχνίδι χωρίς να σπάσει ρεκόρ. Με τα 8 τρίποντα που σημείωσε έφθασε τα 100 εύστοχα τρίποντα στη σεζόν και το κατάφερε μόλις σε 20 παιχνίδια, διαλύοντας το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ, του Ρέι Άλεν, ο οποίος είχε φθάσει τα 100 τρίποντα σε 31 παιχνίδια!

Ακόμη, αυτό ήταν το τέταρτο εκτός έδρας παιχνίδι, από τα εννέα συνολικά, στο οποίο σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους, κάτι που είχε καταφέρει για τελευταία φορά ο Άλεν Άιβερσον, τη σεζόν 2005-06.

Τέλος, για να σημειώσουμε και ένα ομαδικό μοναδικό επίτευγμα, οι “πολεμιστές” έχουν σημειώσει 100 πόντους σε όλα τους τα παιχνίδια φέτος, όντες οι πρώτοι που το καταφέρνουν μετά τους Νάγκετς της σεζόν 1990-91.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…