Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών Μέξας, ο αναμορφωτής

Μέξας, ο αναμορφωτής

Kostas

Kostas Mexas

Η έλευση του Κώστα Μέξα έδωσε νέα πνοή στον Απόλλωνα Πάτρας, όπως έχουμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο, με τον Έλληνα τεχνικό να συνεχίζει να κάνει τα… “μαγικά” του δείχνοντας πως μπορεί να φέρει εις πέρας την “επικίνδυνη” αποστολή της παραμονής των Πατρινών.

Μετά από ένα σερί καλών εμφανίσεων και μια νίκη, τα άσχημα αποτελέσματα και οι βαριές ήττες επέστρεψαν, γεγονός που κατέστησε σαφές πως το υλικό που είχε συγκεντρωθεί από τον προκάτοχο του, Θανάση Παπαχατζή, δεν ήταν επαρκές, ποιοτικά. Ο Μέξας ξεκίνησε το “ξεσκαρτάρισμα” και, εν συνεχεία, προχώρησε στην εύρεση νέων παικτών. Και πέτυχε διάνα.

Οι Κέβιν Ντίλαρντ και Ντέβον Σάντλερ έδειξαν φοβερή προσαρμοστικότητα και απέδωσαν τα μέγιστα με το “καλημέρα”. Ο πρώτος ηγήθηκε του “διπλού” στην Κηφισιά, την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο δεύτερος ήταν ο άνθρωπος που έκρινε την επικράτηση κόντρα στον ΠΑΟΚ, χθες. Ο Αμερικανός γκαρντ παρά τα 188 εκατοστά του, κατάφερε να πηδήξει ψηλότερα από όλους και να κάνει το φόλοου, επτά δέκατα πριν τη λήξη του ματς!

Παράλληλα, ήταν και ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, έχοντας 23 πόντους (8/10 διπ.-1/2 τρ.-4/4 βολές) αλλά και 6 ριμπάουντ, ενώ ο έτερος νεοφερμένος, ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Ο Ντίλαρντ αγωνίστηκε για 32 λεπτά και είχε 22 πόντους (6/10 διπ.-1/6 τρ.-7/7 βολές), 5 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Ο Κώστας Μέξας μπορεί να βρίσκεται μόλις το δεύτερο χρόνο στην Α1, ως πρώτος προπονητής, αλλά τόσο η περσινή πορεία του ΚΑΟΔ όσο και η μέχρι τώρα πορεία του με τον Απόλλωνα, υποδεικνύουν εξαιρετικά προσόντα. Αν καταφέρει να σώσει τη χρονιά για τους Πατρινούς, θα πρόκειται περί σπουδαίου επιτεύγματος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…