Κεντρική Basket League Αγώνες Κολοσσός – Κόροιβος 94-73

Κολοσσός – Κόροιβος 94-73

larentzakis kolossos pagkos

larentzakis-kolossos-pagkos

Ο Κολοσσός Ρόδου υποδέχτηκε στην Ρόδο τον Κόροιβο Αμαλιάδας με μόνο στόχο την νίκη, μετά από δύο συνεχόμενες ήττες για το πρωτάθλημα της Α1. Η ομάδα της Ρόδου δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλο της και σημείωσε σπουδαία νίκη με σκορ 94-73.

Διακριθέντες στην πολύ μεγάλη αυτή νίκη της ομάδας της Ρόδου ήταν οι Ρέλεφορντ (17π.), που σκόραρε και βοηθούσε και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και ο Άχονεν (16π.) με τον ΜακΓκί (12π.) που “έβλεπαν βαρέλι” το αντίπαλο καλάθι και ευστοχούσαν σχεδόν σε κάθε προσπάθεια που έπαιρναν. Από το “ναυάγιο” του Κοροίβου διασώθηκαν οι Ντέβις (16π.) και Χάρις (10π.) που έτρεχαν μόνοι τους να περισώσουν ό,τι μπορούσαν.

Οι Ροδίτες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και σημείωσαν του πρώτους πόντους τους με τον ΜακΓκί μόλις 30 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Βέβαια, ο Κόροιβος δεν ήταν διατεθειμένος να μείνει σε ρόλο κομπάρσου στην αναμέτρηση και δεν έμεινε πίσω στο σκορ, με τον Χριστοδούλου να αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν την διαφορά στο +5 (13-8) 4 λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου χωρίς να καταφέρουν, όμως να την διατηρήσουν.

Οι Λαρετζάκης και Ρέλεφορντ προσπαθούσαν να τραβήξουν τον Κολοσσό και με την βοήθεια του Σαλούστρου τα τελευταία δύο λεπτά της περιόδου ανέκτησαν τον έλεγχο και προηγήθηκαν με 6 πόντους. Τελευταίο καλάθι στην περίοδο δια χειρός Λίντεν και σκορ 24-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Κόροιβος μπήκε αποφασισμένος να ανατρέψει την κατάσταση και ισοφάρισε σε 24-24 με εύστοχο τρίποντο του Βασιλόπουλου 1 λεπτό μετά την έναρξη. Το σκηνικό αυτό δεν διατηρήθηκε για πολύ, καθώς Ντέιβις και Λίντεν εκτόξευσαν την διαφορά στο +11 με σερί 11-0. Αυτό διέκοψαν 2 εύστοχες βολές του Τρότερ.

Η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους οι οποίοι δεν άφησαν κανέναν περιθώριο στην ομάδα από την Αμαλιάδα. Ο Κόροιβος έβαζε πόντους μόνο από την γραμμή των ελευθέρων βολών. Οι Ροδίτες σφυροκοπούσαν το καλάθι των φιλοξενούμενων και με δύο εύστοχες βολές του Ντέιβις έφτασαν στο +21 (54-33).

Η θέληση του Κολοσσού για την νίκη γίνεται αντιληπτή από το γεγονός ότι από το 3ο λεπτό της 2ης περιόδου μέχρι το τέλος της το επιμέρους σκορ έφτασε στο 30-9. Σπουδαία εμφάνιση από τους Λαρεντζάκη, Ρέλεφορντ και Ντέιβις.

Το ζητούμενο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η αντίδραση του Κοροίβου και το κατά πόσο θα ήταν σε θέση να κυνηγήσει το παιχνίδι. Ο Χάρις ευστόχησε σε δύο βολές, για λογαριασμό της ομάδας της Αμαλιάδας, και μείωσε 54-35. Από το σημείο αυτό μέχρι και το τέλος της 3ης περιόδου το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα.

Ο Κολοσσός πάταγε πάνω στο μεγάλο του προβάδισμα, ο οποίο μάλιστα έφτασε και στο +29 (70-41), 5 λεπτά πριν το άκουσμα της κόρνας του δεκαλέπτου. Το 10λεπτο ολοκληρώθηκε εύστοχο τρίποντο του Άχονεν (+23), από πλευράς Κολοσσού, και τους παίκτες του Κοροίβου να κατανοούν πως σιγά σιγά όλα τελειώνουν (73-53).

Η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και οι δύο ομάδες μπήκαν φανερά πιο χαλαρές στον αγωνιστικό χώρο. Ο Χάρντινγκ σημείωσε τρίποντο με την έναρξη της περιόδου και μείωσε στους 20 πόντους. O Κόροιβος προσπάθησε να μειώσει την διαφορά και με βάση την χαλαρότητα του Κολοσσού τα κατάφερε μέχρι ενός ορισμένου σημείου. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 2 εύστοχες βολές του Άχονεν και τους γηπεδούχους να επικρατούν με 94-73.

Διαιτητές: Φούφης – Μάνος – Μητσόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 24-18, 54-33,73-53, 94-73.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 11 (1), Λίντεν 5 (1), Ρέλεφορντ 17 (1), Μαγκί 12, Λιούις 12 (4), Μανωλόπουλος, Ντέιβις 11, Γεωργαλής 2, Άχονεν 16 (4), Σαλούστρος 8.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ντ. Ντέιβις 16 (4), Χριστοδούλου 8 (1), Χαριτόπουλος 6, Κάουνσιλ, Χάρις 10, Πουλιανίτης, Χάρντινγκ 8 (1), Τρότερ 8 (2), Γεωργάκης, Σλαφτσάκης 9, Βασιλόπουλος 8 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
  • vlado giankovic karditsa paok

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…