Κεντρική NBA Κυνηγημένα “ελάφια”
NBA

Κυνηγημένα “ελάφια”

kidd coach

kidd-coachΌταν κάτι πάει στραβά σε μία ομάδα, ένα σύνολο, μία παρέα, αυτό φαίνεται από μακριά. Οι Μπακς, του δικού μας, Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν θυμίζουν σε τίποτα την μαχητική ομάδα που είδαμε πέρσι.

Η σκληρή άμυνα, το αυτοματοποιημένο παιχνίδι, καθώς και το ομαδικό πνεύμα δεν αποτελούν πλέον την βάση του παιχνιδιού των “ελαφιών” του Μιλγουόκι. Πέρσι οι Μπακς κατάφεραν να μπουν στα πλέι-οφς της Ανατολής και όχι άδικα. Βέβαια, το τιμ της ομάδας έβγαζε μια δυσφορία για το επίτευγμα αυτό, καθώς δεν ήταν αυτός ο στόχος και φοβόντουσαν πως το τετραετές πλάνο θα έβγαινε εκτός τροχιάς.

Πιθανώς να είχαν δίκιο. Πιθανώς ήταν πολύ νωρίς για αυτά τα παιδιά να μπουν τόσο νωρίς στα βαθιά. Οι προσδοκίες του κόσμου αυξήθηκαν, το ρόστερ της ομάδας ενισχύθηκε, αλλά το μόνο που βλέπουμε είναι κατρακύλα. Ο Τζείσον Κιντ τραβάει τα μαλλιά που δεν έχει φέτος. Σύστημα δεν βλέπει, τον καθένα για την πάρτι βλέπει να παίζει και το σύνολο να μην αποδίδει. Τα “ελάφια” βρίσκονται στην τρίτη θέση από το τέλος στην ανατολική περιφέρεια και αυτό μόνο τυχαίο  δεν είναι (12-21).

Ο Κάρτερ – Ουίλιαμς έδωσε αρκετές λύσεις πέρσι. Φέτος “μπουκάρει” σαν μανιασμένος τάρανδος σε κάθε αντίπαλη άμυνα χωρίς να βλέπει τι γίνεται γύρω του. Ο Μονρό, αν θέλετε την άποψη μου, δεν είναι σαν το “πολυεργαλείο” Ζάζα Πατσούλια και ο Μέιο δεν παίρνει την μπάλα όσο το έκανε στο παρελθόν.

Ο Κιντ έχει τις προδιαγραφές να γίνει μεγάλος προπονητής, αλλά πρέπει να σταματήσει να ακούει τα όσα του υποδεικνύουν από την διοίκηση για το πως πρέπει να κάνει την δουλειά του.

“Project Πάρκερ – Αντετοκούνμπο”

bucksΟι Μπακς ποντάρουν πολλά στο δίδυμο Τζαμπάρι Παρκερ και Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Πάρκερ μετά τον περσινό τραυματισμό του δεν είναι ο παίκτης που ήταν. Μπαίνει φοβισμένος στα παιχνίδια και γενικά δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο φαίνεται πως και οι συμπαίκτες του δεν τον εμπιστεύονται και πολύ.

Από την άλλη ο Γιάννης θέλει να πρωταγωνιστήσει, θέλει να πάρει προσπάθειες, αλλά όλα φαίνεται πως γίνονται με το ζόρι. Δεν μοιάζει να έχει συγκεκριμένη θέση στο πλάνο του Κιντ, δεν είναι από τις πρώτες επιλογές των συμπαικτών του και γενικά ό,τι κάνει το καταφέρνει μέσω προσωπικών ενεργειών. Επιπλέον, οι δημοσιογράφοι της λίγκας δείχνουν πως τον έχουν στο μάτι. Πριν από μία-δύο εβδομάδες τον αποκάλεσαν ατομιστή. Σήμερα, παρά τους 27 πόντους που σημείωσε κόντρα στους Θάντερ βρήκαν να πουν πως έχει μερίδιο ευθύνης, διότι κάνει πολλά φάουλ.

Εν κατακλείδι, το πρόβλημα των Μπακς φαίνεται πως είναι κυρίως εσωτερικό, Η ομάδα δεν έχε σαφή προσανατολισμό και αυτό φαίνεται με κάθε πιθανό τρόπο. Τα πλέι-οφς έχουν χαθεί για φέτος. Το ζήτημα είναι να μην τιναχτεί στον αέρα το πλάνο που έχει θέση η ομάδα και μπορεί να αποδώσει, με σωστούς χειρισμούς, τα μέγιστα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…