Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Η αποτίμηση της αγωνιστικής

printezis olympiakos aris

printezis-olympiakos-aris

Η 11η “στροφή” της Α1, και τελευταία για το 2015, μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους, καθώς στα πλαίσια της διαδραματίστηκαν αρκετά καθηλωτικά ντέρμπι. Πρώτο και καλύτερο αυτό του ΣΕΦ, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Άρη.

Είχαμε προϊδεάσει για μια αναμέτρηση που δεν θα κριθεί από νωρίς αλλά στο τέλος. Όπερ και εγένετο, με τον Ολυμπιακό να κυνηγάει στο σκορ για πολλή ώρα και να επιβάλλεται πλήρως μονάχα στα τελευταία λεπτά, παίρνοντας το ροζ φύλλο, με 76-64. Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν το καθήκον τους αλλά οι “κιτρινόμαυροι” έκλεψαν τις εντυπώσεις και απέδειξαν, για μια ακόμα φορά, ότι βαδίζουν καλώς προς την επιστροφή στην ελίτ.

Ματς για γερά νεύρα στο Βενετόκλειο της Ρόδου, όπου ο Κολοσσός ήταν εξαιρετικός έστειλε το ματς στην παράταση, με 3/3 βολές του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, αλλά η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στις λεπτομέρειες και απέφυγε την γκέλα (86-85). Αναλόγως κλειστό και το παιχνίδι στην Τρίπολη, με τον Αρκαδικό να πραγματοποιεί μεγάλη αντεπίθεση στο τέλος αλλά ο Κόροιβος, απέδειξε ότι είναι ομάδα πλέι οφ, έδειξε χαρακτήρα και με δύο βολές του Τρότερ πήρε το “διπλό”, με 89-88.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα ενάντια στα Τρίκαλα (82-67), αλλά το γεγονός για το οποίο χαίρεται ακόμα περισσότερο είναι η παραμονή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στη Θεσσαλονίκη, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Ο Απόλλωνας Πάτρας έδωσε συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις, επικρατώντας εύκολα του Λαυρίου (90-73) και δείχνει αναγεννημένος και ικανός να σώσει την χρονιά.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός -εν μέσω γιορτινής ατμόσφαιρας λόγω και της κάρτας φιλάθλου- δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, διέλυσε την Καβάλα με 88-54 και το έκανε δίνοντας βήμα στους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Γιώργο Παπαγιάννη, οι οποίοι άδραξαν την ευκαιρία και απέδωσαν σε πολύ υψηλά στάνταρ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…