Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Η αποτίμηση της αγωνιστικής

730386

mantzaris-olympiacos-aek

Ένα εξαιρετικό αγωνιστικό τριήμερο είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, στα πλαίσια της 9ης “στροφής” της Α1. Κάποια αναπάντεχα αποτελέσματα, σημαντικά παιχνίδια με φόντο τη μάχη της παραμονής, αλλά αυτό που ξεχώρισε ήταν το ντέρμπι του ΣΕΦ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να επιβληθούν, όπως αναμενόταν, με 79-71, και το έκαναν σχετικά εύκολα, χωρίς να συναντήσουν πολλές αντιστάσεις, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, παρά τις πολλές απουσίες. Η ΑΕΚ, από την άλλη, κατάφερε να επιστρέψει από διψήφιες διαφορές και να φανεί ανταγωνιστική αλλά έχει αρκετό δρόμο μπροστά της, έως ότου καταφέρει να κοντράρει με μεγαλύτερες αξιώσεις τους “αιωνίους“.

Παράλληλα, οι άνθρωποι της είχαν τρομερά παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Χριστοδούλου.

“Ανέπνευσαν”
kevin-dillard-apollon-patras

Μεγάλη ψυχολογική και βαθμολογική ανάσα για τον Απόλλωνα Πάτρας, ο οποίος κατάφερε να λυγίσει τον ΠΑΟΚ, στην Περιβόλα (69-68) με φόλοου του Σάντερς στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η μεταμόρφωση των Πατρινών, πιστώνεται σχεδόν αποκλειστικά στον Κώστα Μέξα, ο οποίος έδωσε νέα πνοή στην ομάδα και παίκτες που την ανέβασαν επίπεδο.

Στο ντέρμπι “νεοφώτιστων”, μεταξύ του Αρκαδικού και του Λαυρίου, οι πρώτοι κατάφεραν να υπερασπιστούν την έδρα τους, επικρατώντας με 98-90, σε ένα ματς όπου οι άμυνες πήγαν “περίπατο”. Στα αξιοσημείωτα η εκπληκτική εμφάνιση του Βασίλη Καββαδά, ο οποίος έχει αλλάξει, προς το καλύτερο, το συγκρότημα του Γιάννη Καστρίτη.

MVP… βελτίωση
stone-rethimno-kavala

Το Ρέθυμνο επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, καταβάλλοντας σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Καβάλας (84-74), ενώ ο παίκτης του, Τάιλερ Στόουν, αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής. Όσον αφορά την Καβάλα, πρέπει να επιστρέψει γρήγορα στης νίκες, διαφορετικά η χρονιά θα χαθεί από πολύ νωρίς. Μετράει οχτώ σερί ήττες, έχοντας απολέσει πολλά εντός έδρας παιχνίδια κόντρα σε ομάδες με παρόμοιους στόχους.

Ύστερα από τρία συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο Κολοσσός κατάφερε να γευτεί ξανά τη χαρά της νίκης, διαλύοντας τον Κόροιβο με 94-73, στο Βενετόκλειο. Αναμφίβολα ένα σκορ που δεν συνάδει με τα όσα έχει δείξει η ομάδα της Αμαλιάδας, μέχρι στιγμής. Από την άλλη, οι Ρόδιοι απέδειξαν την τεράστια δυναμική που αποκτούν μέσα στην έδρα τους.

Τέλος, Άρης και Παναθηναϊκός δεν συνάντησαν σοβαρές αντιστάσεις, στις έδρες τους, κόντρα σε Κηφισιά (81-68) και Τρίκαλα (77-64), αντίστοιχα, παίρνοντας ευρείες νίκες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…