Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Η αποτίμηση της αγωνιστικής

185600

aek-aris-oaka

Το επιβλητικό “διπλό” (83-74) του Άρη στο ΟΑΚΑ, σε βάρος της ΑΕΚ, αποτελεί το highlight της 8ης αγωνιστικής της Α1. Οι Θεσσαλονικείς κατέθεσαν, για ακόμα μια φορά φέτος, τα διαπιστευτήρια τους και απέδειξαν ότι έχουν την ποιότητα και τον χαρακτήρα να κατακτήσουν την τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Μεγάλος πρωταγωνιστικής ο άνθρωπος των ντέρμπι, Οκάρο Ουάιτ (20π.-7ρ.-3ασ.), που αποτελεί τον ηγέτη, μαζί με τον Τζέρελ ΜακΝίλ (15π.-3ρ.-3ασ.), του συγκροτήματος του Δημήτρη Πρίφτη.

Η Ένωση, από την άλλη, “Βράζει για Αναστόπουλο” αλλά η εμφάνιση της δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών και θα πρέπει να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο σε επερχόμενα ντέρμπι και κρίσιμα παιχνίδια. Μπορεί, όμως, να χαμογελάει για το πολύ θετικό ντεμπούτο του Ντι Τζέι Κούπερ, ο οποίος είχε 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Ανάσα ζωής αποτέλεσε το ροζ φύλλο που κατέκτησε ο Απόλλωνας μέσα στην Κηφισιά και ατενίζει με λίγο μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, μετά και τις ήττες Καβάλας και Ρεθύμνου. Ο νεοαποκτηθείς Κέβιν Ντίλαρντ, με το “καλημέρα”, προσέδωσε νέα δυναμική στην ομάδα του Κώστα Μέξα, αλλά σίγουρα ο κίνδυνος ελοχεύει, ακόμα, σε επικίνδυνο βαθμό.

Το Ρέθυμνο έφθασε μια ανάσα από το να πραγματοποιήσει μια επική ανατροπή, στην Αμαλιάδα, αλλά ξέμεινε από χρόνο και ενέργεια στο τέλος (83-79), δίνοντας συνέχεια στην κακή πορεία του, φέτος. Εν αντιθέσει, ο Κόροιβος συνεχίσει τις “υψηλές πτήσεις” και φαντάζει απίθανο, με τα τωρινά δεδομένα, να μείνει εκτός πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη του, με εμφατικό τρόπο (74-54) ενάντια στον Αρκαδικό και τα Τρίκαλα πήραν εξαιρετικής σημασίας, όσον αφορά τη μάχη της παραμονής, νίκη κόντρα στον Κολοσσό.

Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν “σίφουνας” (71-57), όπως αναμενόταν, από την Καβάλα, όπου διαδραματίστηκε το περιστατικό με τον τραυματισμό του διαιτητή Ευφραιμιάδη, ενώ ο Παναθηναϊκός, για ακόμα μια αγωνιστική, δυσκολεύτηκε υπέρ του δέοντος. Το Λαύριο ήταν εξαιρετικό, όμως η χαώδης διαφορά ποιότητας “μίλησε” στο τέλος (79-72).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ζντο… παρουσία του αρχηγού (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε βιντεοκλήση με τον Παπανικολάου. Ο Ολυμ…