Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Τονώνει την ψυχολογία μας”

“Τονώνει την ψυχολογία μας”

Sakota

Sakota

Η ΑΕΚ πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Χάποελ Ιερουσαλήμ, με τον Ντράγκαν Σάκοτα, να έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος, ενώ, στάθηκε και στο κακό ξεκίνημα της Ένωσης.

Αναλυτικά:
Καταρχήν συγχαρητήρια στα παιδιά για μία ακόμα μεγάλη νίκη στην διοργάνωση που παίζουμε με καλύτερες ομάδες. Με τον τρόπο που κερδίσαμε, αξίζουμε και παραπάνω συγχαρητήρια, επειδή το κάναμε με πολλές διορθώσεις μέσα στον αγώνα. Ξέραμε ότι δεν έπρεπε να αφήσουμε να γίνουν κάποια πράγματα στο πρώτο. Στο δεύτερο σκοράρισμα στο τρανζίσιον ήταν μηδέν οι πόντοι που δεχθήκαμε και αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να γυρίσουμε το ματς” δήλωσε ο τεχνικός της “Ένωσης” για τον αγώνα ενώ συμπλήρωσε για το κακό ξεκίνημα της ομάδας του:

Δεν είμαστε τέλεια ομάδα. Έχουμε κάποια προβλήματα λειτουργίας. Πώς να λειτουργήσουμε χωρίς καθαρό πλέι μέικερ, παίζοντας σε διαφορετικό ρυθμό στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Χρειάζεται να προσαρμοστείς όσο πιο γρήγορα γίνεται. Στα πρωτα λεπτά είναι σημαντικό να καταλάβουμε την ταχύτητα με την οποία παίζει ο αντίπαλος. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο πως παίζει ο Κόροιβος και πως παίζει η Χάποελ. Όμως τα 40 λεπτά είναι πολύς χρόνος και μπορείς να αλλάξεις κάποια πράγματα, παίζοντας με μυαλό. Η Χάποελ μας τιμώρησε σε κάθε βοήθεια, χάρις στην ποιότητα της. Ο Μαλίκ χρεώθηκε πολύ νωρίς με φάουλ. Αν η Χάποελ έχει κερδίσει με 52-26 στο ματς με τη Μακάμπι πριν από λίγες μέρες, γιατί να μην το κάνει και με εμάς; Μιλάμε για πολύ καλή ομάδα. Είναι ακόμα αρχή της σεζόν, πολλά δεν πάνε όπως πρέπει, όμως από αποτελέσματα είναι πολύ καλά και μας φέρνουν αυτοπεποίθηση. Ζητάμε από τον κόσμο να μας στηρίζει συνέχεια, να δείχνουν κατανόηση. Αυτές οι νίκες δεν είναι τυχαίες και είναι πάρα πολύ μεγάλες. Μπορεί να μην παίξαμε με Μπαρτσελόνα, ή Ρεάλ, αλλά πρέπει να σεβόμαστε όλες τις ομάδες που κάνουν πράγματα στην Ευρώπη“.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στο ροτέισιον αλλά και το ενδεχόμενο ενίσχυσης: “Σκεφτόμαστε, είναι αλήθεια. Δεν κοιμόμαστε από το καλοκαίρι μέχρι τώρα. Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα πράγματα. Δεν είμαι σε θέση να μιλήσω όμως, γιατί δεν θα βοηθήσει. Χρειάζεται λίγες μέρες υπομονή. (Καβάλα ή Νεπτούνας αν θα γίνει αλλαγή): Αν γίνει κάτι όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η βοήθεια ας είναι και… σήμερα. Ψάχνεις-ψάχνεις, αλλά κάποια στιγμή φαίνεται ότι τα πράγματα πάνε καλά. Δεν μου αρέσει να παίζουν 7-8 παίκτες. Ούτε μου αρέσει να απαντάω αυτές τις ερωτήσεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…