Κεντρική Διεθνή Συνάντηση κορυφής στην Ελβετία

Συνάντηση κορυφής στην Ελβετία

baumann bertomeu

baumann-bertomeu

Συνάντηση με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης αλλά και εκπροσώπους της Ευρωλίγκα, θα έχει η FIBA αύριο (03/11), στην Ελβετία. Θέμα συζήτησης δεν θα είναι άλλο από τη νέα διοργάνωση που θέλει να λανσάρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία, υποκαθιστώντας την Ευρωλίγκα. Κάτι το οποίο επιχειρεί με εκβιαστικό τρόπο.

Η FIBA έχει πάρει την έγκριση από τις Ομοσπονδίες που δεν έχουν επαγγελματικές λίγκες, μεν, αλλά αυτό δεν ισχυροποιεί, επ’ ουδενί, τη θέση της και θέλει να πείσει τους μεγάλους συλλόγους της “Γηραιάς Ηπείρου” να προτιμήσουν το δικό της πλάνο, προσφέροντας αυξημένα κέρδη.

“Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους αντιπροσώπους των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, στο “Σπίτι του Μπάσκετ” και να εγκαινιάσουμε, επισήμως, διαύλους επικοινωνίας μαζί τους” ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Πάτρικ Μπάουμαν και συνέχισε: “Είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε τις απόψεις τους σχετικά με την προτεινόμενη νέα κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μας, καθώς και οποιαδήποτε άλλα θέματα μπορεί να τους απασχολούν, με δεδομένο το πόσο πολύ έχει αλλάξει και αναπτυχθεί, η FIBA, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Ανυπομονούμε να έχουμε ανοικτές και εποικοδομητικές συζητήσεις, σχετικά με το μέλλον του επαγγελματικού μπάσκετ στην Ευρώπη και είμαστε χαρούμενοι, από το γεγονός ότι οι εθνικές ομοσπονδίες και ανυπομονούν για την αναδιαμόρφωση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων”.

Βέβαια, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ευρωλίγκα και δεν προμηνύεται κάποια αλλαγή πλεύσης, ύστερα από αυτήν τη “σύνοδο κορυφής”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…