Κεντρική NBA Ο Κόμπι στο “πάνθεον” (vid)
NBA

Ο Κόμπι στο “πάνθεον” (vid)

kobe bryant championship

kobe bryant-championship

Ο Κόμπι Μπράιαντ ανακοίνωσε, χθες πριν τον αγώνα με τους Πέισερς, αυτό που άπαντες λίγο – πολύ ξέραμε αλλά δεν θέλαμε να αποδεχθούμε. Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος θα είναι η τελευταία της 20χρονης και πλούσιας καριέρας του. Tα ομαδικά και ατομικά του επιτεύγματα είναι εκπληκτικά και τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων που έχουν πιάσει ποτέ την πορτοκαλί μπάλα. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά σε κάποιες διακρίσεις του, που επιβεβαιώνουν την προηγούμενη φράση.

Καταρχήν, είναι ο τρίτος κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών με 32.683 πόντους, νούμερο που θα συνεχίζει να αυξάνεται μέχρι την ολοκλήρωση της καριέρας του (σίγουρα όχι με τους ρυθμούς του παρελθόντος) και φαντάζει δύσκολο να ξεπερασθεί σύντομα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο αμέσως επόμενος εν ενεργεία παίκτης, της σχετικής λίστας, είναι ο Ντιρκ Νοβίτζκι, με 28.393 πόντους, στην 7η θέση και ακολουθούν οι Τιμ Ντάνκαν (26.134), Κέβιν Γκαρνέτ (25.991) και Πολ Πιρς (25.977) στις θέσεις 14, 15 και 16 αντίστοιχα. Οι τέσσερις προαναφερθέντες φαντάζει αδύνατο έστω να πλησιάσουν την επίδοση του “Black Mamba“.

Αν θέλαμε να ποντάρουμε κάπου τότε θα λέγαμε πως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει τον Κόμπι, καθώς βρίσκεται, μεν, στην 18η θέση, με 25.349 πόντους αλλά έχει πολλά χρόνια υψηλού επιπέδου ακόμα μπροστά του (κλείνει τα 31 στις 30 Δεκεμβρίου).

Συνεχίζοντας, ο Κόμπι είναι, με διαφορά, ο κορυφαίος σκόρερ ενός από τους πιο επιτυχημένους και παγκοσμίου βεληνεκούς οργανισμούς στον κόσμο, από όπου έχουν περάσει δεκάδες “ιερά τέρατα” της πορτοκαλί “θεάς”. Ο “Logo”, Τζέρι Ουέστ, ακολουθεί με 25.192 πόντους και οι Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ (24.176), Έλγκιν Μπέιλορ (23.149), Μάτζικ Τζόνσον (17.707) συμπληρώνουν την κορυφαία πεντάδα.

Το τοτέμ των Λέικερς έχει επιλεγεί 11 φορές στην κορυφαία πεντάδα του ΝΒΑ, περισσότερες στην ιστορία, ισοφαρίζοντας τον Καρλ Μαλόουν, ενώ η επιλογή του στην κορυφαία αμυντική πεντάδα, έγινε 9 φορές, όσες και για τους Μάικλ Τζόρνταν, Γκάρι Πέιτον και Κέβιν Γκαρνέτ!

Μπορεί να έχει πολλούς haters αλλά είναι αυταπόδεικτο ότι ο Κόμπι είναι ένας ζωντανός θρύλος, ένας άνθρωπος που έχει γράψει το όνομα του με “ολόχρυσα” γράμματα στα κατάστιχα της ιστορίας του “μαγικού κόσμου”. Σίγουρα κανένας δεν μπορεί να μπει στην ίδια σύγκριση με τον Μάικλ Τζόρνταν αλλά και μόνο το γεγονός πως ο Κόμπι Μπράιαντ είναι από τους ελάχιστους που μπήκαν στην ίδια πρόταση με αυτόν, υποδεικνύει το μέγεθος της προσωπικότητας και ποιότητας του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…