Κεντρική Basket League Άρης “Να πάμε σε χαμηλό σκορ”

“Να πάμε σε χαμηλό σκορ”

priftis

Ο Άρης προετοιμάζεται για το παιχνίδι ενάντια στη Τραμπζονσπόρ, αποσκοπώντας στην επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα και την πραγματοποίηση ακόμα ενός βήματος, καθοριστικού, προς την πρόκριση. Ο Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στις “ψυχολογικές καταστάσεις” που χρειάστηκε να ξεπεράσει η ομάδα του, μετά τις ήττες από Μπάνβιτ και Κόροιβο, υπογράμμισε πως άπαντες είναι έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για τη νίκη, ενώ εξήγησε και ποια στοιχεία θα έχουν σημαντικό ρόλο σε αυτή.

“Προερχόμαστε από ένα άσχημο αποτέλεσμα, άσχημο κυρίως από τον τρόπο που ήρθε. Μας έχει δημιουργήσει κάποιες ψυχολογικές καταστάσεις που πρέπει να ανατρέψουμε. Πρέπει να αντιδράσουμε. Απέναντί μας έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Προσωπικά θεωρώ την Τραμπζονσπόρ μαζί με την Μπάνβιτ τις καλύτερες ομάδες στον όμιλο. Έχει πολλές δυνατότητες και η φύση της είναι πολύ επιθετική. Θα πρέπει να κάνουμε καταρχήν αμυντική φύση, να ελέγξουμε τον ρυθμό και  την εξέλιξη του παιχνιδιού, ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουμε τη νίκη.

Παρόλο που δεν μπορούμε να σκεφτούμε πάρα πολύ και να μείνουμε πάρα πολύ στο τι συνέβη, είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε γιατί πρέπει να βελτιωνόμαστε. Στο παιχνίδι με τον Κόροιβο ενώ το ελέγχαμε πλήρως μέχρι και πέντε λεπτά πριν το τέλος δεν είχαμε την κατάλληλη συγκέντρωση. Ίσως ενστικτωδώς επαναπαυτήκαμε θεωρώντας πως ο αγώνας είχε τελειώσει, φαινόταν σαν να είχε τελειώσει αλλά όπως είδατε και εσείς στα παιχνίδια θα πρέπει να παίζεις και τα σαράντα λεπτά με την ίδια συγκέντρωση και σοβαρότητα. Είχαμε πολύ κακή διαχείριση της μπάλας, δεν οργανώσαμε σωστά τις επιθέσεις μας και ταυτόχρονα δεχθήκαμε κάποια πολύ δύσκολα καλάθια. Κάποια μακρινά σουτ, κάποια υπό πίεση και φυσικά κάποιες βολές” υπογράμμισε αρχικά και συνέχισε:

“Δεν θεωρώ πως ήταν θέμα κούρασης. Ήμασταν πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και θα έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Αυτό όμως είναι κάτι που πέρασε και δεν θα πρέπει να μείνουμε περισσότερο σε αυτό. Πρέπει να κοιτάμε την επόμενη μέρα, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να το ανατρέψουμε. Αν κολλήσουμε σε αυτή την ήττα, θα μας κάνει κακό. Δεν είναι το θέμα τόσο ότι χάσαμε αυτό το παιχνίδι όσο ο τρόπος που το χάσαμε. Είναι κάποιοι τραυματισμοί που δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως αλλά το ρόστερ στον αυριανό αγώνα θα είναι χωρίς απουσίες.

Προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι, μονιασμένοι και προσπαθούμε να εξηγήσουμε μεταξύ μας τι συνέβη. Προσπαθούμε να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας, την απογοήτευσή μας, όπως και τον ενθουσιασμό μας, ώστε να είμαστε ήρεμοι για τη συνέχεια. Κάναμε την αυτοκριτική μας, μιλήσαμε για την συνέχεια και συνεχίζουμε”.

Εν συνεχεία, εξήγησε πως: “Είναι ζωτικής σημασίας το ματς με την έννοια ότι αν το κερδίσουμε είμαστε πάρα πολύ κοντά στην πρόκριση. Δεν θα το έλεγα τελικό με κεφαλαία γράμματα γιατί υπάρχουν ακόμη τέσσερις αναμετρήσεις στις οποίες η ομάδα μπορεί να κάνει οτιδήποτε και έστω και αν χαθεί αυτός ο αγώνας να εξακολουθήσουμε να έχουμε πιθανότητες. Αλλά συμφωνώ πως είναι ένα παιχνίδι που αν το κερδίσουμε θα μας δώσει πολύ μεγάλη ώθηση για την συνέχεια.

Από την πλευρά της Τραμπζονσπόρ μπορεί να μην υπάρχει τόσο έντονο το άγχος και να κάνει ένα πιο ελεύθερο παιχνίδι κάτι που τους καθιστά πολύ επικίνδυνους κυρίως επιθετικά. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Υπάρχουν κάποια σημεία αναφοράς και στις δύο ομάδες. Πλέον, θεωρώ πως γνωριζόμαστε λίγο καλύτερα γιατί μετά την πρώτη αγωνιστική η εικόνα που έχεις για τον αντίπαλο δεν είναι ολοκληρωμένη. Τώρα νομίζω πως έχουμε πιο σαφή άποψη για το τι κάνει ο αντίπαλός μας όπως και εκείνος για εμάς. Συν το γεγονός ότι υπάρχει η κούραση που έχουν και οι δύο ομάδες από τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις και τα ταξίδια” ενώ κατέληξε λέγοντας:

“Εμείς θα πρέπει να κάνουμε ένα κλειστό παιχνίδι όσον αφορά στο σκορ. Αν το ματς ξεφύγει πάνω από 80 πόντους η πλάστιγγα θα γείρει στην πλευρά της αντιπάλου μας. Αν το κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ θα έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να το κερδίσουμε.

Στο πρώτο παιχνίδι στην Τουρκία νιώσαμε πως φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη. Κρίθηκε στην τελευταία φάση ή πιο σωστά στις δύο τελευταίες φάσεις, εκατέρωθεν, μία για εκείνους και μία για εμάς. Θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι και εγώ προσωπικά με ηρεμία. Τι να κάνουμε. Έτσι είναι αυτά τα μας πρέπει να είσαι ψύχραιμος για να αφήσει την ομάδα να παίξει ήρεμα και να αποδώσει και καλύτερα”.

“Μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοση μας”
aris-jerel-mcneal

Ο Τζέρελ ΜακΝίλ, από την πλευρά του υποστήριξε: “Επαιξαν αρκετά καλά στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε αλλά κάποιες λεπτομέρειες στο τέλος δεν μας το επέτρεψαν  να φύγουμε νικητές από την Τουρκία. Ηταν το πρώτο παιχνίδι στο Eurocup και μάλιστα εκτός έδρας. Τώρα τους αντιμετωπίζουμε ξανά. Τους γνωρίζουμε καλύτερα. Θα βγούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας με στόχο τη νίκη.

Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να παίξουμε όπως παίζαμε στα προηγούμενα παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο. Το σημαντικότερο είναι να μείνουμε ενωμένοι και να παίξουμε ομαδικά. Αν το κάνουμε αυτό όλα θα πάνε καλά.

Πολλά πράγματα πήγαν αρκετά καλά για εμάς στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον Κόροιβο, όμως, το τελευταίο πεντάλεπτο δεν εξελίχθηκε όπως το περιμέναμε. Κάναμε πολλά λάθη, τους δώσαμε την ευκαιρία να ανακάμψουν, είχαν και τον κόσμο στο πλευρό τους και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή. Εμείς πρέπει να διορθώσουμε σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι την διάρκεια στην απόδοσή μας θα πρέπει να παίξουμε καλά ως το τέλος του αγώνα, για σαράντα λεπτά και όχι μόνο για συγκεκριμένο χρονικό κομμάτι.

Για να καταφέρεις να ξεκινήσεις ένα σερί θα πρέπει να κερδίζεις. Εμάς το μόνο που μας ενδιαφέρει αυτή την στιγμή είναι η νίκη στον αυριανό αγώνα. Πρέπει να κερδίσουμε και για βαθμολογικούς λόγους. Και από κει και πέρα να δούμε το παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος ξεχωριστά και να κάνουμε ότι χρειάζεται για να πάρουμε τις απαραίτητες νίκες”.

“Δεν νιώθω πίεση”
aris-zaras-cupkovic-media-day

Τέλος ο Θοδωρής Ζάρας, με τη σειρά του, δήλωσε: “Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι πολύ καλή επιθετική ομάδα. Θα πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι, να ελέγξουμε τον ρυθμό και τα ριμπάουντ. Θα πρέπει επίσης να δούμε τι κάναμε λάθος στο προηγούμενο παιχνίδι και να το διορθώσουμε αύριο.

Προσωπικά δεν νιώθω πίεση επειδή μπαίνω από τον πάγκο. Εχω περάσει και από αυτό το στάδιο και από το στάδιο του βασικού. Είτε είσαι βασικός είτε αναπληρωματικός, πρέπει να μπαίνεις μέσα και να δίνεις το 100%.

Καταρχήν θα πρέπει να κερδίσουμε. Αν η διαφορά είναι πάνω από τρεις πόντους θα είναι καλό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Η «νουβέλ βαγκ» του ΑΡΗ πρόσφερε 60 φανέλες του Αυτοκράτορα σε παιδιά με καρκίνο

Αξιος συγχαρητηρίων είναι ο Α.Σ. Άρης, ο οποίος ενημέρωσε -επισήμως- πως “τα σωστά α…