Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Να μην παραδινόμαστε”

“Να μην παραδινόμαστε”

bourousis laboral

bourousis-laboral kutxa

Ο Γιάννης Μπουρούσης επιστρέφει στο ΣΕΦ για το ντέρμπι κορυφής του δευτέρου ομίλου, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Λαμποράλ Κούτσα, τη μοναδική ομάδα που τον έχει νικήσει. Ο διεθνής σέντερ παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, όπου αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στις τρομερές του εμφανίσεις με τη βασκική ομάδα και τον Ολυμπιακό, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του προπονητή του, Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Αναλυτικά μέρος των δηλώσεων του:

Για τις επιδόσεις και τους στόχους του: “Όταν υπέγραψα στη Λαμποράλ Κούτσα, ήξερα πολύ καλά που έρχομαι. Έπαιξα πολλές φορές στο παρελθόν ως αντίπαλος της στην Ευρωλίγκα και τη Liga Endesa. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Ευρώπη, με προηγούμενες συμμετοχές σε Φάιναλ Φορ. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια νέα ομάδα.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να παίξω τόσο καλά και μάλιστα, τόσο γρήγορα! Ο κόουτς Περάσοβιτς κάνει πολύ καλή δουλειά στην προπόνηση και όλοι οι παίκτες είναι χαρούμενοι. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε σκληρά, να μην παραδινόμαστε και να κερδίζουμε τους αγώνες μας. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να οριοθετήσουμε στόχους, έχουμε ακόμα έξι μήνες μπροστά μας”.

Για τον ρόλο του: “Κατ’ αρχάς, οι αριθμοί δεν λένε απολύτως τίποτα. Λέω το ίδιο πράγμα στους συμπαίκτες μου. Είμαστε παίκτες της Λαμποράλ Κούτσα και πρέπει να προβληματιζόμαστε για την ομάδα. Για το σύνολο! Δεν έχει σημασία αν εγώ σκοράρω 30 πόντους και χάσουμε. Καλύτερα να κερδίσουμε κι ας βοηθήσουμε όλοι. Σίγουρα, κάποιοι παίκτες θα βγουν μπροστά στα κρίσιμα και θα σκοράρουν, όμως όλο αυτό είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς.

Νιώθω, απλώς, ως ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας μου, όχι όμως και ο πιο έμπειρος. Ο Κοζέρ έχει εμπειρία από παραστάσεις υψηλού επιπέδου, ο Τιγί, ο Σενγκέλια. Είναι προτιμότερο να σκεφτόμαστε, να παίζουμε πιο έξυπνα και να βρίσκουμε τρόπους ώστε να παίρνουμε τα παιχνίδια”.

Για τον αγώνα απέναντι στην πρώην ομάδα του: “Για εμάς είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό ματς, ειδικά μετά από τη νίκη κόντρα στο Μιλάνο. Η νίκη σχεδόν θα μας στείλει στο Top 16 όμως ο στόχος του Ολυμπιακού είναι το Φάιναλ Φορ. Πρόκειται για έναν τεράστιο οργανισμό κι ένα από τα καλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Πρέπει να πάμε εκεί και να κάνουμε το παιχνίδι μας, να τρέξουμε στο γήπεδο και να παίξουμε δυνατή άμυνα.

Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι, μολονότι ο Ολυμπιακός ταλαιπωρείται από κάποια προβλήματα τραυματισμών. Παίζει πάντα δυνατά στο γήπεδό μας. Ελπίζω να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε”.

Για τον Περάσοβιτς: “Νομίζω ότι ο προπονητής μας κάνει εξαιρετική δουλειά μέχρι στιγμής. Η ομάδα έχει δημιουργήσει χαρακτήρα και το αποδεικνύει στους αγώνες. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που δουλεύει ο κόουτς Περάσοβιτς και οι συνεργάτες του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…