Κεντρική Basket League Άρης “Κανένας εφησυχασμός”

“Κανένας εφησυχασμός”

aris vasilis simtsak panigirismos paok

aris-vasilis-simtsak-panigirismos-paok

Παρά την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και τα πολύωρα ταξίδια, ο Άρης πήρε το “διπλό”, στο Λαύριο, και αυτό είναι που “μετράει”, όπως τόνισε και ο Βασίλης Σιμτσάκ. Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ο έμπειρος σέντερ επέστησε προσοχή προς αποφυγή εφησυχασμού και επεσήμανε την στροφή της προσοχής, στην αναμέτρηση με την Στεάουα.

“Ο αγώνας στο Λαύριο ήταν απ’ αυτούς που, όπως λέμε, έπρεπε να κερδίσουμε έστω και με έναν πόντο. Από τη μία ήταν η υπερπροσπάθεια κόντρα στην Ούνικς και η κούραση από το ταξίδι στο Καζάν, από την άλλη η καλή ομάδα που αντιμετωπίζαμε στην έδρα της. Παρότι η κούραση ήταν εμφανής, καταφέραμε να πάρουμε την απαραίτητη νίκη, παίζοντας καλή άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο” επεσήμανε αρχικά και συνέχισε:

“Το Λαύριο είναι καλή και πειθαρχημένη ομάδα και δε θα είναι εύκολη υπόθεση να περάσει κάποιος από την έδρα του. Αυτές οι νίκες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, αφού εύκολο ματς εκτός έδρας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κανένα και όποιος έχει τις λιγότερες απώλειες, θα τερματίσει και πιο ψηλά”.

Για τον αγώνα με την ρουμάνικη ομάδα, υποστήριξε: “Μετά από σχεδόν μία εβδομάδα επιστρέψαμε στη Θεσσαλονίκη και επικεντρώνουμε την προσοχή μας στον αγώνα με τη Στεάουα. Παίζοντας συνεχώς σε Ελλάδα και Ευρώπη πρέπει να αλλάζεις το… τσιπάκι αμέσως και να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες του επόμενου αγώνα. Είναι πολύ σημαντικό το ότι μετράμε πέντε συνεχόμενες νίκες, όμως σε καμία περίπτωση αυτό δε μας εφησυχάζει. Η χρονιά είναι ένας μαραθώνιος και δεν πρέπει να “ξεφεύγει” το μυαλό ούτε στιγμή Αν γίνει αυτό, η “γκέλα” παραμονεύει”.

Ενώ, κατέληξε εξηγώντας πως “Μέσα από τους αγώνες και τις προπονήσεις, η ομάδα “δένεται” όλο και περισσότερο και παρουσιάζει νέα πράγματα στο παιχνίδι της. Είναι σημαντικό να δίνεις δύο αγώνες την εβδομάδα, αφού μπορεί η κούραση να είναι δεδομένη, όμως βρίσκεις καλύτερο ρυθμό και το “δέσιμο” γίνεται πιο γρήγορα. Σίγουρα έχουμε περιθώρια βελτίωσης και πιστεύω ότι όσο περνούν οι αγώνες θα παρουσιαζόμαστε και καλύτεροι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…