Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Η Ευρωλίγκα στηρίζει τους πρόσφυγες

Η Ευρωλίγκα στηρίζει τους πρόσφυγες

prosfiges-euroleague-stiriksi

Οι τραγικές καταστάσεις και συνθήκες που βιώνουν οι Σύριοι πρόσφυγες, δεν βρίσκει άπραγη την Ευρωλίγκα, η οποία αποφάσισε να στηρίξει ενεργά τους ανθρώπους αυτούς, μέσω της συνεργασίας του με τον Ερυθρό Σταυρό και της Ερυθράς Ημισελήνου. Οι ομάδες τόσο της Ευρωλίγκα όσο και του Γιούροκαπ, θα συμβάλλουν στη στήριξη των προσφύγων, αρχής γενομένης από αυτήν την εβδομάδα, που θα προβληθούν μηνύματα στήριξης, ενώ παράλληλα, εγκαινίασε ιστοσελίδα, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν δωρεές, για να στηρίξουν τον σκοπό.

“Η Ευρωλίγκα είναι υπερήφανη για την ανταπόκριση των ομάδων της στην έκκληση του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου για παροχή ανθρωπιστικής προστασίας προς τους ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους και είναι εκτεθειμένοι σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Όπως έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και στην περίοδο της παρούσας ανθρωπιστικής κρίσης, οι ομάδες και οι φίλαθλοι ανά την Ευρώπη είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, όταν τους ζητηθεί, και αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα του πνεύματος αλληλεγγύης που τους χαρακτηρίζει” υποστήριξε ο διευθυντής επιχειρησιακής ανάπτυξης, Ροζέρ Κιεράλτο.

ο διευθυντής για την περιοχή της Ευρώπης της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Εταιρειών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, Σιμόν Μισίρι, επεσήμανε, από την πλευρά του: “Ευχαριστούμε την Ευρωλίγκα για την αλληλεγγύη που επιδεικνύει σε ευάλωτους πρόσφυγες ανά την Ευρώπη και τον κόσμο. Οι εταιρείες του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου σε 28 χώρες της Ευρώπης -με την υποστήριξη πάνω από 25.000 εθελοντών- έχουν παράσχει επιτόπου ανθρωπιστική βοήθεια σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Η υποστήριξη των φιλάθλων της Ευρωλίγκα θα βοηθήσει τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις ανθρωπιστικές ανάγκες”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Euroleague Basketball και οι 60 ομάδες μέλη της αφιερώνουν τους αγώνες αυτής της εβδομάδας -στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα και του Γιούροκαπ– στην υποστήριξη των προσπαθειών της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Εταιρειών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου για παροχή βοήθειας σε ευάλωτους πρόσφυγες. Στους 30 αγώνες των δύο διοργανώσεων που θα διεξαχθούν σε όλη την Ευρώπη αυτήν την εβδομάδα θα παρουσιαστούν στους φιλάθλους μηνύματα υποστήριξης για την εκστρατεία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου με τίτλο #ProtectHumanity. Στόχος της εκστρατείας #ProtectHumanity είναι η ανταπόκριση στις ανθρωπιστικές ανάγκες των προσφύγων, η προστασία τους, η αποτροπή της απώλειας ανθρώπινων ζωών και ο σεβασμός της αξιοπρέπειάς τους οπουδήποτε και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πριν από την έναρξη κάθε αγώνα, παίκτες και των δύο ομάδων θα παρουσιάσουν το μήνυμα στο κέντρο του γηπέδου, ώστε αυτό να προβληθεί και στο παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό. Στις δράσεις που θα αναλάβουν οι ομάδες της Euroleague Basketball στο πλαίσιο των αγώνων αυτής της εβδομάδας, για λογαριασμό του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, θα περιλαμβάνεται και η ενημέρωση του φίλαθλου κοινού για τη δυνατότητα δωρεών με σκοπό την υποστήριξη των ανθρωπιστικών αναγκών ευάλωτων προσφύγων.

Οι δωρεές προς τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο θα μπορούν να πραγματοποιούνται, μέσω ειδικής συνεργασίας με την Euroleague Basketball, από την ιστοσελίδα http://amma.do/EuroleagueBasketball. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο.

Ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος καλούν τους φιλάθλους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.ifrc.org/protecthumanity και να σταθούν αλληλέγγυοι στους ευάλωτους πρόσφυγες. Υπογράψτε την αίτηση και βοηθήστε να επεκταθεί σε όλον τον κόσμο το αίτημα για ανθρωπιστική προστασία #ProtectHumanity“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

«Στόχος της Ζαλγκίρις ο Γκρέιντζερ» [pic]

Μετά τις αποχωρήσεις των Τόμας Ουόκαπ και Μάριους Γκριγκόνις για Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ Μόσχα…