Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Η αποτίμηση της αγωνιστικής

davis mcneal koroivos aris

davis-mcneal-koroivos-aris

Οι τέσσερις αναμετρήσεις που άνοιξαν την αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Α1 ήταν άκρως καθηλωτικές και είναι τα γεγονότα που μας μένουν περισσότερο από αυτήν την “στροφή” του πρωταθλήματος.

Στο παιχνίδι της αγωνιστικής και ένα από καλύτερα, μέχρι στιγμής, ο Κόροιβος έφερε εις πέρας την ανατροπή της χρονιάς, για να ρίξει στο “καναβάτσο” τον Άρη (67-65) και να καταδείξει, για ακόμα μια φορά, πως είναι “Πολύ σκληρός για να πεθάνει“. Το συγκρότημα του Χάρη Μαρκόπουλου διαγράφει εξαιρετική πορεία και εικόνα, δείχνοντας ικανό να τερματίσει ακόμα και στην πρώτη εξάδα!

Ηγετικό δίδυμο
sofoklis-margaritis-paok-rethimno

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε πολύ αλλά πέτυχε τη δεύτερη νίκη του, επικρατώντας του Κολοσσού, με 64-59, χάρη στο ηγετικό δίδυμο των Σοφοκλή Σχορτσανίτη και Κώστα Βασιλειάδη. Ο “Σόφο” έχει ανεβάσει επίπεδα τον “δικέφαλο” κι όσο αυτός μαζί με τον αρχηγό αγωνίζονται σε τέτοια στάνταρ, τότε η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου μπορεί να αποσκοπεί σε πολλά περισσότερα.

Ακόμα ένα comeback τελέστηκε, στο Λαύριο αυτήν τη φορά, όπου η ομώνυμη ομάδα πέτυχε την πρώτη εντός έδρας νίκη της και δεύτερη, συνολικά, λυγίζοντας το Ρέθυμνο, με 69-67. Οι Λαυριώτες, βάσει της εικόνας τους μέχρι στιγμής, δείχνουν πως έχουν τα φόντα για να παραμείνουν στην κατηγορία, την ίδια στιγμή που το Ρέθυμνο, των προσδοκιών, μετράει, πλέον, πέντε σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Διπλών” και αήττητου, συνέχεια
mavroeidis-woods-aek-apollon

Η Κηφισιά επέστρεψε στα ροζ φύλλα, πανηγυρίζοντας ακόμα ένα “διπλό”, αυτή τη φορά στην Καβάλα. Οι Κηφισιώτες χρειάστηκαν μια έξτρα περίοδο αλλά κατόρθωσαν να πάρουν το τρίτο εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα (77-72), έχοντας μετατρέψει σε ρουτίνα τα “διπλά”.

Ο Απόλλωνας Πάτρας έχει γυρίσει “διακόπτη” και φρόντισε να το δείξει για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική, όμως και πάλι το θετικό αποτέλεσμα ή, μάλλον, το… θαύμα του έλειψε, καθώς αφού έφθασε κοντά στη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, “άγγιξε” και το “διπλό” στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην ΑΕΚ. Η Ένωση, όμως, έδειξε ψυχραιμία και χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά, διατηρώντας ανέπαφο το αήττητο της (84-78). Με την προσθήκη του Μάλκολμ Άρμστεντ, θα εμφανιστεί ακόμα καλύτερη.

Απουσίες οι μεν, επιστροφές οι δε
printezis-planinic-olympiacos-laboral

Τέλος, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες στις εκτός έδρας δοκιμασίες του σε Τρίκαλα και Τρίπολη, αντίστοιχα. Τα άσχημα για τους “ερυθρόλευκους” αφορούν τους τραυματισμούς και δη το πρόβλημα με τον Γιώργο Πρίντεζη και αυτό με τον Βασίλη Σπανούλη, οι οποίοι δεν προπονήθηκαν. Από την άλλη, οι “πράσινοι” έχουν κάθε λόγο να χαίρονται καθώς, πέραν της αγωνιστικής ανάτασης, στις προπονήσεις μπήκε και ο Νίκος Παππάς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …