Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Η αποτίμηση της αγωνιστικής

panathinaikos apollon diamantidis

panathinaikos-apollon-diamantidis

Μεγάλο ντέρμπι δεν είχαμε αυτήν την αγωνιστική αλλά χορτάσαμε καθηλωτικές αναμετρήσεις, ακόμα και από κει που δεν το περιμέναμε. Φυσικά, μιλάμε για την εκπληκτική αναμέτρηση της Πάτρας, όπου ο Απόλλωνας έδειξε χαρακτήρα, κατέθεσε ψυχή και ώθησε τον Παναθηναϊκό στα όρια του, αλλά το θαύμα δεν πραγματοποιήθηκε. Οι προσωπικότητες του Παναθηναϊκού, αρχηγού προεξαρχόντος, βγήκαν μπροστά και το αήττητο διατηρήθηκε ανέπαφο.

Βεβαίως, αυτό μόνο επιπλέον προβληματισμό πρέπει να εγείρει για το συγκρότημα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, το οποίο μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν, με τις δύο νίκες επί του Ολυμπιακού, παραπαίει επικίνδυνα και θα πρέπει να βρεθεί γρήγορα λύση.

Σπουδαίος Κόροιβος… με ενστάσεις
davis-kifisia-koroivos

Η έτερη τρομερή αναμέτρηση της αγωνιστικής ήταν αυτή του Ζηρινείου, μεταξύ της Κηφισιάς και του Κοροίβου. Οι Πελοποννήσιοι πήραν τη νίκη (61-60) αλλά τα παρατράγουδα δεν έλειψαν. Αυτό γιατί το σοβαρό λάθος της γραμματείας, επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα και οι γηπεδούχοι κατέθεσαν ένσταση κατά του κύρους αυτού.

Έσπασε το “ρόδι”sofo-rethimno-paok

Ύστερα από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες, ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να πανηγυρίσει το πρώτο ροζ φύλλο της χρονιάς, παίρνοντας το “διπλό” στο Ρέθυμνο. Καταλυτική η παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, που έδωσε νέα “πνοή” στον ΠΑΟΚ και κάλυψε την “τρύπα” στο “5”, ενώ απολαυστικός ήταν ο Ουίλιαμ Χάτσερ, ο οποίος αναδείχθηκε και MVP της αγωνιστικής.

Ώρα ανασυγκρότησης για το Ρέθυμνο, το οποίο μετά τη νίκη της πρεμιέρας, μετρά τέσσερα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα και πρέπει να γυρίσε διακόπτη ώστε να μη χαθεί από νωρίς ο στόχος των πλέι οφ.

Αήττητη και ενισχυμένη
mavrokefalidis-aek-kavala

Η ΑΕΚ συνεχίζει να συγκατοικεί με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Α1, λυγίζοντας και την Καβάλα, ευκολότερα από όσο υποδεικνύει το τελικό 80-72. Η σημαντικότερη εξέλιξη για την Ένωση, όμως, δεν είναι άλλη από την απόκτηση του Δημήτρη Μαυροειδή. Ο πολύπειρος σέντερ επιστρέφει στο υψηλότερο επίπεδο και προσδίδει μεγαλύτερη δυναμική στη φροντ λάιν της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα.

mauroeidis-mavroeidis-aek2

Το ντεμπούτο του, μάλιστα, θα γίνει στο επερχόμενο ματς του Γιούροκαπ, κόντρα στη Νεπτούνας. Με Μαυροκεφαλίδη και Μαυροειδή, οι “κιτρινόμαυροι” συνθέτουν ένα από τα ποιοτικότερα δίδυμα ψηλών στη Basket League.

olympiakos-lavrio

Ο Κολοσσός έδωσε συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις, κατατροπώνοντας και τοn Αρκαδικό (83-70), επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη σταθερότητα, ενώ ο Άρης δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο θα περίμενε (ελέω και της κούρασης από τα συνεχή παιχνίδια και ταξίδια) αλλά επιβλήθηκε των Τρικάλων (84-79). Τέλος, ο Ολυμπιακός πέρασε ένα μεσημέρι πιο χαλαρό και από προπόνηση, κόντρα στο Λαύριο, το οποίο σκόρπισε στους “69 ανέμους“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…