Κεντρική Διεθνή Άβτοντορ – ΠΑΟΚ 90-68

Άβτοντορ – ΠΑΟΚ 90-68

vasileiadis paok szolnoki

vasileiadis-paok-szolnoki

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προβάλει αντιστάσεις μονάχα για ένα ημίχρονο, στο Σαράτοφ, και γνώρισε βαριά ήττα με 90-68, από την Άβτοντορ, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του Γιούροκαπ, με αποτέλεσμα οι ελπίδες πρόκρισης του να μειώνονται περαιτέρω. Ο “δικέφαλος” άντεξε για 17 λεπτά, διατηρώντας το προβάδισμα, αλλά στη συνέχεια, παραδόθηκε στις ορέξεις των Ρώσων, ελέω και των περιορισμένων λύσεων, που στέρησε ανάσες από την ομάδα.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα, σουτάροντας με 56% (13/23) από το τρίποντο ενώ κατέβασαν 22 ριμπάουντ περισσότερα από την ελληνική ομάδα (40 έναντι 18). Αμφότερα, στοιχεία καθοριστικά για την έκβαση της αναμέτρησης.

Ο Τράβις Πίτερσον ήταν ασταμάτητος, σημειώνοντας 23 πόντους με 5/7 τρίποντα (!) και κατεβάζοντας 8 ριμπάουντ, ενώ οι Ντένις Λικάσοφ (12π.-4ρ.-5ασ.) και Τζεφ Μπρουκς (16π.-7ρ.), αποτέλεσαν συμπαραστάτες του. Από πλευράς “δικεφάλου“, ο Νίκολα Μάρκοβιτς πραγματοποίησε φοβερή εμφάνιση, έχοντας 22 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ αλλά δεν έλαβε σημαντικές βοήθειες.

Η Άβτοντορ προηγήθηκε με 6-2, στο πρώτο ενάμιση λεπτό του αγώνα, και ήταν η ομάδα που είχε τον πρώτο λόγο αλλά ο ΠΑΟΚ δεν της επέτρεψε να ξεφύγει. Απάντησε με σερί 7-0, και αποκορύφωμα το τρίποντο του Βασιλειάδη, για να πάρει το προβάδισμα (6-9 στο 4’) για πρώτη φορά στην αναμέτρηση. Η πρωτοκαθεδρία εναλλασσόταν συχνά, οι δύο ομάδες πάλευαν στήθος με στήθος και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον “δικέφαλο” οδηγό (18-20), ύστερα από τρίποντο του Τσόχλα, στην εκπνοή.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε φορτσάτος τη δεύτερο περίοδο, με τρία σερί τρίποντα, δια χειρός Λιάπη (2) και Ντούβνιακ, για να προηγηθεί με 26-29 και να διατηρήσει την υπεροχή του, με νύχια και με δόντια, μέχρι 27ο λεπτό (31-34). Τότε οι Ρώσοι έτρεξαν επιμέρους 10-4, με τους Τσάπελ, Πίτερσον και Ζαμπέλιν, για να πάνε στα αποδυτήρια, όντες μπροστά με 41-38.

Στην επανάληψη τα πράγματα κύλησαν αντίρροπα, από τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, έμεινε άποντη τα πρώτα τέσσερα λεπτά του δευτέρου μέρους και την ίδια στιγμή, η Άβτοντορ σημείωσε 13 πόντους, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +16 (54-38 στο 24′). Η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν καθολική και ο ΠΑΟΚ ανήμπορος να αντιδράσει, με αποτέλεσμα η ψαλίδα να ξεπεράσει τους 20 πόντους (72-51 στο 29′), μετά από τρίποντο του Πίτερσον.

Οι Θεσσαλονικείς δεν κατόρθωσαν ποτέ να επιστρέψουν στο παιχνίδι και να διεκδικήσουν, με αξιώσεις, το θετικό αποτέλεσμα, μέχρι την κόρνα της λήξης.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 41-36, 72-53, 90-68.
ΑΒΤΟΝΤΟΡ (Γκρινμπεργκ): Λουκάσοφ 12 (2), Άρμστεντ 13 (3), Τρουμπίν, Τσάπελ 10 (1), Ρουσέτσκι, Μπρουκς 16, Ζαμπέλιν 6, Πίτερσον 23 (5), Νεστέροφ 8 (2), Μάκιεφ 2.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 4 (1), Λιάπης 6 (2), Βασιλειάδης 8 (1), Κακαρούδης 7 (1), Τσόχλας 3 (1), Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 5 (1), Ντούβνιακ 5 (1), Μάρκοβιτς 22 (1), Χάτσερ 2.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Διέρρηξαν το σπίτι του Βιλντόζα

Οι κλέφτες έδρασαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Θύμα δι…