Κεντρική NBA Ξύλο στο Λ.Α, απτόητοι Κλίπερς (vid)

Ξύλο στο Λ.Α, απτόητοι Κλίπερς (vid)

griffin pachulia

griffin-pachulia

Οι Γκρίζλις με όπλο (τι άλλο;) την άμυνα τους, πέρασαν νικηφόρα από την Ιντιάνα, οι Χοκς επέβαλαν τον νόμο τους στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, ενώ στο Στέιπλς Σέντερ έγινε το πιο έντονο ματς της βραδιάς. Εν μέσω αψιμαχιών, δυνατών μονομαχιών και τεχνικών ποινών, οι Κλίπερς υπέταξαν τους Μάβερικς, ο ιδιοκτήτης των οποίων, Μαρκ Κιούμπαν είχε μόνο “καλά” λόγια να πει.

Τα αποτελέσματα:
Ιντιάνα Πέισερς – Μέμφις Γκρίζλις 103-112
Νιου Γιορκ Νικς – Ατλάντα Χοκς 101-112
Λος Άντζελες Κλίπερς – Ντάλας Μάβερικς 104-88

“Σεφτέ” για Γκρίζλις
marc gasol-pacers

Βρέθηκαν να προηγούνται με 15 πόντους (10-25), στην πρώτη περίοδο, αλλά δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν την υπεροχή τους και το παιχνίδι, στην Ιντιάνα, μετατράπηκε σε ένα τρομερό ντέρμπι, μεταξύ δύο εκ των πιο σκληρών και αμυντικών ομάδων στο ΝΒΑ. Εν τέλει, μια στιχομυθία τρομερών αμυντικών και επιθετικών φάσεων, στα τελευταία τέσσερα λεπτά, οι Γκρίζλις επιβλήθηκαν και έφθασαν στη νίκη με 112-103.

Επτά παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, προεξάρχοντος του Μαρκ Γκασόλ (20π.-8ρ.-3ασ.), με τους Μάικ Κόνλι (13π.-4ρ.-10ασ.) και Μπένο Ούντριχ (13π.-2ρ.-6ασ.), να τον πλαισιώνουν. Κορυφαίος των “ινδιάνων“, ήταν ο Πολ Τζορτζ (18π.-8ρ.-5ασ.), αν και αρκετά άστοχος (5/15 σουτ εντός παιδιάς), με τους Τζορτζ Χιλ (20π.-3ρ.-4ασ.) και Σι Τζέι Μάιλς (18π.), να ακολουθούν σε απόδοση.

Οι Χοκς… επέστρεψαν
teague-hawks-knicks

Μετά από μια άσχημη πρεμιέρα, κόντρα στους Πίστονς, οι Χοκς θυμήθηκαν τον περσινό καλό τους εαυτό και πέρασαν θριαμβευτικά από το Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, επικρατώντας των Νικς με 112-101. Γρήγορη και καλή κυκλοφορία, ασφυκτική άμυνα, ήταν τα χαρακτηριστικά που έδειξαν ξανά τα “γεράκια” και έφθασαν στο θετικό αποτέλεσμα.

Ο πλουραλισμός αποτελεί ακόμα ένα γνώρισμα τους και φάνηκε χθες στο “Μεγάλο Μήλο” καθώς έξι παίκτες έφθασαν σε διψήφια επιθετική συγκομιδή, με τον Τζεφ Τιγκ (23π.-4ρ.-8ασ.) να ηγείται, τον Αλ Χόρφορντ (21π.-9ρ.-3κοψ.) να ακολουθεί και τον Κάιλ Κόρβερ (15π.-7ρ.) να συμπληρώνει. Από τους Νεοϋορκέζους, ο Καρμέλο Άντονι σημείωσε, μεν, 25 πόντους με άσχημα ποσοστά (10/27 σουτ εντός παιδιάς), δε, με τον Ρόμπιν Λόπεθ (18π.-4ρ.) να είναι ο πιο συνεπής και τον Κρίσταπς Πορζίνγκις (10π.-8ρ.-3κλ.) να κάνει μεστή εμφάνιση.

Μάχες, ξύλο και Κλίπερς νικητές
griffin vs mavericks

Η αναμέτρηση του Στέιπλς Σέντερ χαρακτηρίστηκε από το physical παιχνίδι, το ξύλο και τις εντάσεις (τέσσερις τεχνικές ποινές μάζεψαν οι δύο ομάδες), ελέω του σίριαλ της μεταγραφής του Τζόρνταν στο Ντάλας, ο οποίος άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή και παρέμεινε στο Λος Άντζελες. Εν τέλει, πρέπει να νιώθει δικαιωμένος καθώς οι Κλίπερς επιβλήθηκαν, εύκολα, των -χτυπημένων από τραυματισμούς- Μάβερικς με 104-88, χωρίς να απειληθούν ουσιαστικά σε κανέναν σημείο.

Παρέμβαση έκανε ο Μάρκ Κιούμπαν λέγοντας πως “Μπορεί να άλλαξαν πρόεδρο και παίκτες αλλά οι Κλίπερς είναι ο ίδιος οργανισμός που ήταν και τα τελευταία 30 χρόνια” ενώ ερωτηθείς για τον Τζόρνταν απάντησε πως “Δεν ξέρω ποιος είναι. Ξέρω ότι έχουν έναν καλό σέντερ αλλά εγώ δεν τον γνωρίζω”. Πάντοτε αποστομωτικός ο ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης των “Μαβς“.

Ο Μπλέικ Γκρίφιν (26π.-10ρ.) ήταν εκπληκτικός, οι Τζαμάλ Κρόφορντ (15π.) και Όστιν Ρίβερς (14π.) ήρθαν από τον πάγκο για να δώσουν έξτρα ώθηση ενώ ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν μπορεί να σημείωσε μόνο 6 πόντους αλλά μάζεψε 15 ριμπάουντ και μοίρασε 4 τάπες, στους αντιπάλους του. Στην αντίπερα όχθη, διακριθέντες ήταν οι Ντιρκ Νοβίτσκι (16π.-7ρ.) και Τζον Τζένκινς (17π.-6ρ.-3ασ.).

Η Βαθμολογία

ΑΝΑΤΟΛΗ
Σικάγο Μπουλς 2-0
Ντιτρόιτ Πίστονς 2-0
Τορόντο Ράπτορς 1-0
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 1-0
Μπόστον Σέλτικς 1-0
Μαϊάμι Χιτ 1-0
Νιου Γιορκ Νικς 1-1
Ατλάντα Χοκς 1-1
Κλίβελαντ Καβαλίερς 1-1
Μιλγουόκι Μπάκς 0-1
Μπρούκλιν Νετς 0-1
Σάρλοτ Χόρνετς 0-1
Ορλάντο Μάτζικ 0-1
Φιλαδέλφεια 76ερς 0-1
Ιντιάνα Πέισερς 0-2

ΔΥΣΗ
Λος Άντζελες Κλίπερς 2-0
Ντένβερ Νάγκετς 1-0
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 1-0
Μέμφις Γκρίζλις 1-1
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 1-0
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 1-0
Μινεσότα Τίμπεργουλβς 1-0
Ντάλας Μάβερικς 1-1
Χιούστον Ρόκετς 0-1
Σαν Αντόνιο Σπερς 0-1
Φοίνιξ Σανς 0-1
Γιούτα Τζαζ 0-1
Σακραμέντο Κινγκς 0-1
Λος Άντζελες Λέικερς 0-1
Νιου Ορλίνς Πέλικανς 0-2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…