Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Θέλουμε το triple crown”

“Θέλουμε το triple crown”

feldeine

feldeine-xronaios1

Έφθασε στην Αθήνα για να ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή του Παναθηναϊκού κυρίως μέσω του σκοραρίσματος, και να καλύψει το κενό του Νίκου Παππά. Με παρακαταθήκη μια εξαιρετική σεζόν στην Ιταλία, με τα χρώματα της Καντού αλλά και τις καλές εμφανίσεις στο πρόσφατο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα της FIBA, ο Τζέιμς Φελντέιν, είναι πανέτοιμος για το μεγαλύτερο βήμα της καριέρας του και αποφασισμένος να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και την πίεση που ακολουθούν, έναν μεγάλο σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκός.

Ο Δομινικανός γκαρντ, στα πλαίσια της media day, για το περιβάλλον σε μια ομάδα τεράστιου βεληνεκούς, εξήρε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τον κόσμο της ομάδας ενώ ευχήθηκε να πανηγυρίζει το triple crown, τον επόμενο Ιούνιο.

“Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα, που έχω αγωνιστεί” υπογράμμισε κατηγορηματικά και συμπλήρωσε πως “Θα παίξω για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα και θα έχω συμπαίκτες δύο θρύλους του ευρωπαϊκού μπάσκετ (σ.σ: Διαμαντίδης, Φώτσης). Η ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα και γενικότερα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι τεράστια γι’ αυτό και είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ”.

Έχει αγωνιστεί στην ACB (Φουενλαμπράδα) και τη LEB Oro (Μπρεογκαν), τη Serie A (Καντού) και το Πουέρτο Ρίκο (Βακέρος) αλλά πουθενά δεν συνάντησε συνθήκες, σαν αυτές που επικρατούν στο ΟΑΚΑ.

“Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και σίγουρα κάποιοι είναι καλοί ενώ άλλοι όχι τόσο. Εδώ έχω την ευχέρεια να επικεντρώνομαι στο μπάσκετ και να αισθάνομαι ασφάλεια ώστε να μην ανησυχώ για τα εκτός παρκέ. Μπορώ να πω με σιγουριά πως υπάρχει τεράστια διαφορά, εν συγκρίσει με τις άλλες ομάδες που έχω πάει” εξήγησε και συνέχισε: “Αυτό το κατανόησα ακόμα περισσότερο στο φιλικό παιχνίδι με την Παρτιζάν. Το περιβάλλον είναι διαφορετικό, όπως και η αντιμετώπιση των οπαδών ενώ μου έκαναν τρομερή εντύπωση τα σχόλια των φιλάθλων, προς εμένα, στα social media. Απίθανο!”.

Παναθηναϊκός και τίτλοι είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες. Οι “πράσινοι” στοχεύουν κάθε χρόνο σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρωλίγκα, μια πρόκληση που βρίσκει έτοιμο τον 27χρονο άσο.

“Δεν έχουμε καθίσει να συζητήσουμε εκτενώς για τους στόχους μας στις διοργανώσεις που συμμετέχουμε μιας και δεν έχουμε προλάβει με τα συνεχόμενα ταξίδια. Είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός, κάθε χρόνο, κυνηγά όλα τα τρόπαια και ευελπιστώ πως στο τέλος της σεζόν θα πανηγυρίζουμε το triple crown. Όμως δεν πρέπει να κοιτάμε τόσο μακριά και να θέτουμε μακροπρόθεσμους στόχους.

Για να φθάσουμε εκεί θα πρέπει να εφιστάμε μεγάλη προσοχή σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κάθε αγώνας θα είναι διαφορετικός, κάποιες φορές θα παίξουμε άσχημα άλλες θα παίξουμε καλά αλλά οφείλουμε να έχουμε ως μοναδικό σκοπό τη νίκη και να παλεύουμε για αυτήν, μέχρις εσχάτων”.

Οι κληρωτίδες του Κυπέλλου και της Α1, έβγαλαν με το “καλημέρα” δύο “αιώνιαντέρμπι, για τα προημιτελικά και τη αγωνιστική, αντιστοίχως. Ο Φελντέιν δηλώνει ανυπόμονος για αυτά, επισημαίνοντας πως “Λατρεύω τέτοια μεγάλα ντέρμπι. Μπορεί ο αντίπαλος μας να αγωνίζεται χωρίς φιλάθλους αλλά αυτό δεν μειώνει, ούτε στο ελάχιστο, την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε. Γνωρίζουμε πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στην Ευρώπη και πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να πάρουμε την πρόκριση”.

Το βροντερό “παρών” του κόσμου στο φιλικό με την Παρτιζάν, έδωσε μια γεύση στον Δομινικανό γκαρντ, για την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στην Ευρωλίγκα και τα μεγάλα ελληνικά ντέρμπι ενώ, ως γνωστόν, το ΟΑΚΑ αποτελεί το “φρούριο” του “τριφυλλιού” όλα τα χρόνια της κυριαρχίας του.

“Έτσι πρέπει να είναι” συμφωνεί ο Φελντέιν και συμπληρώνει: “Προσωπικά λατρεύω να αγωνίζομαι μπροστά στους οπαδούς μας και να νικάω για αυτούς. Μας δίνουν ώθηση με τη φωνή, τον ενθουσιασμό και την στήριξη τους και ευελπιστώ πως θα καταφέρουμε να τους ικανοποιούμε σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…