Κεντρική Basket League Άρης “Θα ήταν λάθος να μείνουμε στο διπλό”

“Θα ήταν λάθος να μείνουμε στο διπλό”

aris spiros mourtos paok vasileiadis

aris-spiros-mourtos-paok-vasileiadis

Ο Άρης, πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στην Ούνιξ Καζάν, για την τρίτη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Γιούροκαπ. Ο αρχηγός της ομάδας, Σπύρος Μούρτος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, έδωσε το σύνθημα στους συμπαίκτες του, τονίζοντας πως θα ήταν λάθος να μείνει το μυαλό τους στη μεγάλη νίκη επί της Ούνιξ στο Καζάν.

Αναλυτικά:
“Ήταν μεγάλη νίκη. Ένα διπλό απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι από τα φαβορί για να φτάσει μέχρι το τέλος του Eurocup και να το κατακτήσει. Χαρήκαμε πολύ για τη νίκη, αλλά δεν μένουμε εκεί. Θα ήταν μεγάλο λάθος να μείνουμε σε αυτό το μεγάλο διπλό. Το μυαλό μας τώρα είναι στο Λαύριο και μόνο σε αυτό”.

Για το γεγονός ότι η νίκη επί της Unics ήταν η πρώτη εκτός έδρας του ΑΡΗ επί ρωσικού εδάφους μετά από 12 χρόνια, σχολίασε: “Δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες, αλλά το διάβασα. Σίγουρα είναι κάτι σημαντικό το ότι σπάσαμε την αρνητική παράδοση, αλλά όπως είπα και πριν θα ήταν μεγάλο λάθος να μείνουμε στη νίκη επί της Unics”.

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση του Σαββάτου με το Λαύριο, είπε: “Είναι πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Το Λαύριο είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έκανε διπλό επί της Κηφισιάς και έχασε στο τελευταίο δευτερόλεπτο στην Καβάλα. Είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά”.

Η άμυνα έχει δώσει μεγάλες νίκες στον ΑΡΗ και σε αυτήν θα συνεχίσει να… ποντάρει: “Είναι δεδομένο ότι θα παραμείνουμε πιστοί στην αμυντική φιλοσοφία. Η άμυνα είναι χαρακτηριστικό κάθε σοβαρής ομάδας”, είπε ο Σπύρος Μούρτος, που τις περισσότερες φορές καλείται να «εξολοθρεύσει» τον παίκτη-κλειδί των αντίπαλων ομάδων: “Εγώ ξεκινάω από την άμυνα. Είναι ένας ρόλος που έχω στην ομάδα και μου αρέσει. Είναι κάτι που με χαροποιεί”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…