Κεντρική NBA Σπουδαίος Κάρι, μέγας Γκασόλ (vid)

Σπουδαίος Κάρι, μέγας Γκασόλ (vid)

rose bulls cavaliers

rose-bulls-cavaliers

Το ΝΒΑ ξεκίνησε (επιτέλους) και με το “καλημέρα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τρία εξαιρετικά παιχνίδια και σπουδαίες ατομικές επιδόσεις. Οι Πίστονς εξέπληξαν τους Χοκς, επικρατώντας μέσα στην Ατλάντα, ο Πάου Γκασόλ μπλόκαρε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, δίνοντας τη νίκη στους Μπουλς ενώ ο Στεφ Κάρι συνεχίζει το “βιολί” του, οδηγώντας τους πρωταθλητές στη πρώτη νίκη της σεζόν, με τρομερή εμφάνιση.

Τα αποτελέσματα:
Ατλάντα Χοκς – Ντιτρόιτ Πίστονς 94-106
Σικάγο Μπουλς – Κλίβελαντ Καβαλίερς 97-95
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Νιου Όρλινς Πέλικανς 111-95

Τους “έπιασαν” στον “ύπνο”
drummont-horford

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησαν τη σεζόν οι Πίστονς, καθώς πέρασαν νικηφόρα από την Ατλάντα, επικρατώντας με 106-94, των πρωτοπόρων της Ανατολής, πέρσι, Πίστονς. Η ομάδα του Σταν Βαν Γκάντι κυριάρχησε στους “αιθέρες” (59 ριμπάουντ έναντι 40) ενώ χάρη σε μια καταιγιστική τρίτη περίοδο (34-23 επιμέρους), έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της.

Οι βασικοί των “πιστονιών” σημείωσαν τουλάχιστον 15 πόντους, έκαστος, προεξάρχοντος του Κεντάβιους Κάλντουελ – Πόουπ (21π.) και τους Άντρε Ντράμοντ (18π.-19ρ.-2κοψ.), Μάρκους Μόρις (18π.-10ρ.-4ασ.) να κυριαρχούν. Από τα “γεράκια“, ξεχώρισαν οι Ντένις Σρέντερ (20π.-4ασ.) και Πολ Μίλσαπ (19π.-8ρ.-3ασ.).

Ο Γκασόλ “μίλησε” στο τέλος
gasol-james-block

Σε όλο το παιχνίδι ήταν ωσεί παρών, μη μπορώντας να βρει επιθετικό ρυθμό ή να συνεισφέρει στη μάχη των ριμπάουντ. Γι’ αυτό βρήκε άλλο τρόπο να βοηθήσει τους Μπουλς. Ο Πάου Γκασόλ (περί ου ο λόγος) “έσβησε τα φώτα” έξι φορές, στους αντιπάλους του, συμπεριλαμβανομένου και του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος ήταν έτοιμος να στείλει το ματς στην παράταση αλλά λογάριαζε χωρίς τον “ξενοδόχο”.

Το παιχνίδι είχε μπόλικο σασπένς, με τους “ταύρους” να έχουν τον πρώτο λόγο (παρουσία του Μπαράκ Ομπάμα, θερμού υποστηρικτή τους) και να είναι στην ευχάριστη θέση να βλέπουν σε εξαιρετική κατάσταση τον Ντέρικ Ρόουζ (18π.-5ασ.), ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Νίκολα Μίροτιτς (19π.-9ρ.). Εκ των περσινών φιναλίστ, ο “βασιλιάς” είχε 25 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ, και συμπαραστάτες τους Μο Ουίλιαμς (19π.-4ρ.-7ασ.) και Κέβιν Λαβ (18π.-8ρ.-4ασ.).

Από εκεί που σταμάτησαν
curry-warriors-pelicans

Μόλις τέσσερις μήνες έχουν περάσει από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, από τους Ουόριορς, και έδειχνε σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα στο Όκλαντ. Οι πρωταθλητές, αφού παρέλαβαν τα δαχτυλίδια τους, και εγκαινίασαν το νέο “λάβαρο” στην κορυφή της Όρακλ Αρίνα, έπιασαν αμέσως δουλειά και νίκησαν τους Πέλικανς, με 111-95. Οι “πολεμιστές” είχαν προηγηθεί με 19 πόντους (94-75), μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου και προσέδωσαν διαδικαστικό χαρακτήρα στην τελευταία.

Ο Στεφ Κάρι, ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή -MVP- σεζόν του και σκόραρε ακατάπαυστα, σταματώντας στους 40 πόντους (9/14 διπ.-5/12 τρ.-7/7 βολές), ενώ είχε ακόμα 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Μάλιστα, πραγματοποίησε το καλύτερο δωδεκάλεπτο της καριέρας του, έχοντας 24 από το πρώτο! Εκ της ομάδας του Άλβιν Τζέντρι (βοηθός του Κερ στους Ουόριορς πέρσι), κορυφαίος ήταν ο Ις Σμιθ (17π.-9ασ.), με τον Άντονι Ντέιβις να σημειώνει, μεν, 18 πόντους αλλά με πολύ άσχημα ποσοστά (4/18 διπ.-0/2 τρ.-10/15 βολές).

Η Βαθμολογία

ΑΝΑΤΟΛΗ
Σικάγο Μπουλς 1-0
Ντιτρόιτ Πίστονς 1-0
Τορόντο Ράπτορς 0-0
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 0-0
Μιλγουόκι Μπάκς 0-0
Μπόστον Σέλτικς 0-0
Μπρούκλιν Νετς 0-0
Ιντιάνα Πέισερς 0-0
Μαϊάμι Χιτ 0-0
Σάρλοτ Χόρνετς 0-0
Ορλάντο Μάτζικ 0-0
Φιλαδέλφεια 76ερς 0-0
Νιου Γιορκ Νικς 0-0
Ατλάντα Χοκς 0-1
Κλίβελαντ Καβαλίερς 0-1

ΔΥΣΗ
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 1-0
Χιούστον Ρόκετς 0-0
Λος Άντζελες Κλίπερς 0-0
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 0-0
Μέμφις Γκρίζλις 0-0
Σαν Αντόνιο Σπερς 0-0
Ντάλας Μάβερικς 0-0
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 0-0
Φοίνιξ Σανς 0-0
Γιούτα Τζαζ 0-0
Ντένβερ Νάγκετς 0-0
Σακραμέντο Κινγκς 0-0
Λος Άντζελες Λέικερς 0-0
Μινεσότα Τίμπεργουλβς 0-0
Νιου Ορλίνς Πέλικανς 0-1

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…