Κεντρική Basket League Άρης “Σημαντική η νίκη”

“Σημαντική η νίκη”

Dimitris Priftis Waters Aris

Dimitris Priftis-Waters-Aris

Ο Άρης, πέρασε από την έδρα του Λαυρίου, επικρατώντας με 76-68. Ο τεχνικός των “κιτρινόμαυρων”, Δημήτρης Πρίφτης, μετά το τέλος του παιχνιδιού, αναφέρθηκε στην στην άμυνα που έδωσε το διπλό, αλλά και τη δυσκολία των συνεχών ταξιδιών.

Αναλυτικά:
Ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Απίστευτα κουραστική και με πολύ έντονα συναισθήματα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Την θεωρώ πάρα πολύ σημαντική, κυρίως γιατί το Λαύριο είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Είναι ανταγωνιστική σε όλα της τα παιχνίδια, και στα εκτός έδρας. Μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Σίγουρα ένα κομμάτι για αυτήν την δυσκολία οφείλεται σε εμάς, αλλά έχει να κάνει και με τον τρόπο που παίζει το Λαύριο. Είναι αθλητική ομάδα. Έχει πολύ δραστήριους Αμερικανούς και πολύ καλή τακτική. Εμείς έπρεπε να έχουμε πολύ μεγάλη συγκέντρωση και ταυτόχρονα ψυχικές δυνάμεις. Έπρεπε να διαχειριστούμε την κούραση μετά από μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, μετά από ένα πραγματικά άγριο ταξίδι. Καλή συνέχεια στο Λαύριο και συγχαρητήρια. Εμείς γυρνάμε στη Θεσσαλονίκη μετά από μία εβδομάδα ουσιαστικά”.

Ερωτώμενος πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να προσγειώσει τους παίκτες του μετά από μια μεγάλη νίκη όπως αυτή στο Kazan, ο Δημήτρης Πρίφτης απάντησε: “Εξηγείς τι συμβαίνει. Δείχνεις βίντεο, τους προϊδεάζεις. Σίγουρα για εμάς πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η κούραση. Χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια. Δεν είχαμε την σωστή ενέργεια για να ματσάρουμε στην ενέργεια του Λαυρίου. Είναι δύσκολο. Πολλές φορές λες ότι περιμένω ένα δύσκολο ματς, αλλά ενστικτωδώς δεν το πιστεύεις. Νομίζεις πως θα κερδίσεις εύκολα. Αλλά όλα αποδεικνύονται στο γήπεδο και όχι στις θεωρίες”.

Ο Θοδωρής Ζάρας από την πλευρά του δήλωσε: “Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά. Ήμασταν εκτός παιχνιδιού και κάναμε αρκετά λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε την άμυνά μας, τρέξαμε στο γήπεδο και στο τέλος βγήκαμε νικητές. Είναι πιο δύσκολο να διαχειριστείς μια τέτοια νίκη. Από κει και πέρα το Λαύριο είναι πολύ καλή ομάδα, έχει ξένους παίκτες… Η νίκη στο Καζάν δεν είχε καμία σχέση. Οι προπονητές μας ήταν προϊδεασμένοι για αυτό. Απλά αργήσαμε λίγο να μπούμε στο παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…