Κεντρική Ασίστ Basketbase Ρεκόρ για Φλεβαράκη, “Σάλε”

Ρεκόρ για Φλεβαράκη, “Σάλε”

flevarakis1

flevarakisgeorge-petridisΗ δεύτερη αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ολοκληρώθηκε χθες αφήνοντας αρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά και ιστορικά στοιχεία. Πέραν της συμπλήρωσης 400 συμμετοχών από τον Βασίλη Σπανούλη -θέμα που ανέδειξε και παρουσίασε διεξοδικά το eBasket.gr– ξεχωρίζουν δύο προπονητικά επιτεύγματα.

Ο Κώστας Φλεβαράκης ήταν μεν… σκασμένος το Σάββατο για την απώλεια του Βίλιαμσον όμως είχε δύο βασικούς λόγους για να αισθάνεται ικανοποιημένος. Ο ένας ήταν πως τα Τρίκαλα BC Aries για πρώτη φορά στην τριετή ιστορία του στην κατηγορία, άρχισαν με 2/2. Ο άλλος ήταν πιο… προσωπικός, αφού στο παιχνίδι κόντρα στην Καβάλα συμπλήρωσε 200 αγώνες ως πρώτος προπονητής στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Κοουτσάρισε για πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ της περιόδου 1998-99 διαδεχόμενος τον Σβι Σερφ. Στη συνέχεια πέρασε από τους πάγκους του Μακεδονικού, της ΑΕΚ, του Ηλυσιακού και των Τρικάλων για να φτάσει τα 200 παιχνίδια το περασμένο Σάββατο με απολογισμό 82 νικών και 118 ηττών.

Ο Σάκοτα πέρασε τον “Πίξι”

Sakota

Το άλλο προπονητικό επίτευγμα της αγωνιστικής ήρθε από τον Ντράγκαν Σάκοτα. Με τη νίκη της ΑΕΚ επί του Λαυρίου, ο “Σάλε” έφτασε τις 186 νίκες στο πλαίσιο του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992) και ανέβηκε στην 7η θέση της σχετικής λίστας, προσπερνώντας τον Λευτέρη Σούμποτιτς που είναι στις 185 αλλά με 25 αγώνες λιγότερους από τον Σάκοτα.

*Ακόμη το Σάββατο, η ήττα του ΠΑΟΚ από την Κηφισιά ήταν η 100ή του Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο του “Δικεφάλου” αποκλειστικά για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων για τα ματς με Μπαρτσελόνα

Στη διάθεση του κόσμου από αύριο τα εισιτήρια με Μπερτσελόνα, ενημέρωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. …