Κεντρική Basket League Άρης Ο ηγέτης και ο “καταλύτης”

Ο ηγέτης και ο “καταλύτης”

aris okaro white paok

aris-okaro-white-paok

Ο Άρης έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά στη σεζόν, αποδίδοντας σε υψηλό επίπεδο τόσο σε Ελλάδα όσο και Ευρώπη. Στα πρώτα πέντε επίσημα ματς, σε Α1 και Γιούροκαπ, οι “κιτρινόμαυροι” μετρούν τρεις νίκες, έχοντας χάσει από Παναθηναϊκό (εντός) και Τραμπζονσπόρ (εκτός), με μικρές διαφορές.

Αποκορύφωμα της εξαιρετικής αφετηρίας του, ήταν η χθεσινή νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, με 84-72. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δίνει το μεγαλύτερο βάρος στα αμυντικά καθήκοντα και μέσω αυτών καταφέρνει να βρει ρυθμό και στην άλλη πλευρά του παρκέ, στηριζόμενη στους αθλητικούς και εξαιρετικούς σκόρερ της, εξ ΗΠΑ.

Οι Τζέρελ ΜακΝίλ και Οκάρο Ουάιτ (κυρίως) τραβάνε το μεγαλύτερο “κουπί” στον επιθετικό τομέα, έχοντας σημειώσει τουλάχιστον 11 πόντους, έκαστος, σε κάθε ένα από τα τρία πρώτα ματς της Α1. Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ, όμως, αποτελεί τον ηγέτη του Άρη, με τη χθεσινή του εμφάνιση να το επιβεβαιώνει.

Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 27 πόντους (7/10 διπ.-3/4 τρ.-4/4 βολές), 11 ριμπάουντ (εκ των οποίων τα 6 επιθετικά) και 1 κλέψιμο, αγωνιζόμενος για 27.5 λεπτά. Αναλόγως επιβλητικές ήταν και τα παιχνίδια του τις προηγούμενες εβδομάδες, έχοντας 13 πόντους, κόντρα στον Παναθηναϊκό και 11 στην Τρίπολη, με τον Αρκαδικό. Ο Αμερικανός μπορεί να απειλήσει τόσο από μακρινή απόσταση όσο και μέσα από τη γραμμή του τριπόντου, όντας αποτελεσματικός στις διεισδύσεις αλλά και με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ.

Βέβαια, η χθεσινή νίκη δεν θα είχε επισφραγιστεί τόσο εύκολα, αν δεν αναλάμβανε δράση ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Ο 31χρονος πόιντ γκαρντ έχει, ουκ ολίγες φορές, αποτελέσει τον παίκτη που άλλαξε τον ρου του αγώνα ή κράτησε τον Άρη, όταν “κολλούσε”, ερχόμενος από τον πάγκο για να διορθώσει τα “κακώς κείμενα” του Ντομινίκ Ουότερς. Ο Ξανθόπουλος σημείωσε 11 πόντους και μοίρασε 9 ασίστ χθες, συμβάλλοντας καθοριστικά στη βελτίωση της επιθετικής λειτουργίας των “κιτρινόμαυρων“.

Μπορεί να βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν αλλά, τη δεδομένη χρονική στιγμή τουλάχιστον, ο φαντάζει ως το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της τρίτης θέσης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…