Κεντρική Basket League Άρης “Να μπουν οι βάσεις”

“Να μπουν οι βάσεις”

aris priftis olimpia galis cup

aris_priftis_olimpia_galis_cup

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και είπε πως θέλει να μπουν οι βάσεις για να επιστρέψει ο… “Θεός του Πολέμου” στην κορυφή.

Αναλυτικά:
Καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ για το νέο πρωτάθλημα που ξεκινά σε λίγες μέρες, υγεία και δύναμη σε όλους, παίκτες, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, δημοσιογράφους και φιλάθλους.

Βλέποντας τις κινήσεις των ομάδων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τα ρόστερ που έχουν καταρτιστεί, θεωρώ ότι θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό και ταυτόχρονα ποιοτικό κι ενδιαφέρον για το κόσμο πρωτάθλημα. Είναι πραγματικά ευχάριστο το γεγονός ότι ο μπασκετικός χάρτης άλλαξε σημαντικά, με οκτώ από τις 14 ομάδες να προέρχονται από τη περιφέρεια.

Σε ότι αφορά την ομάδα μας, μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και την έλευση της οικογένειας Λάσκαρη, τα πράγματα αναμφίβολα δείχνουν πιο αισιόδοξα. Ο σύλλογος μετά από μια επίπονη οικονομικά περίοδο μπαίνει σε μια νέα εποχή. Κύριος στόχος της ομάδας είναι η σταθεροποίηση της σε ένα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, ταυτόχρονα με την απαγκίστρωση της απ τα οικονομικά δεσμά του παρελθόντος. Αυτό θα συμβεί με υπομονή και σταθερά βήματα, ώστε να μπουν οι βάσεις και να ωριμάσουν οι συνθήκες για να επιστρέψει ο Άρης στη κορυφή. Διαμορφώσαμε ένα αξιόμαχο ρόστερ, που πιστεύω ότι χρειάζεται το χρόνο του για να αποκτήσει την χημεία του, καθώς εντάχθηκαν πολλά νέα πρόσωπα.

Θέλουμε μέσα από σκληρή δουλειά να βελτιωνόμαστε καθημερινά, να αναπτύξουμε τη συλλογικότητα σε ό,τι κάνουμε μέσα στο γήπεδο και να παίξουμε όμορφο μπάσκετ ώστε να το απολαμβάνουμε τόσο εμείς όσο και ο κόσμος μας. Εύχομαι καλή χρόνια σε όλους, καλό μπάσκετ, και γεμάτα γήπεδα”.

Το δικό του μήνυμα για τη νέα σεζόν “έστειλε” ο αρχηγός της ομάδας, Σπύρος Μούρτος: “Καλή χρονιά σε όλους με υγεία πάνω απ’ όλα. Εύχομαι να γίνει ένα πρωτάθλημα αντάξιο των υψηλότερων, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προσδοκιών που υπάρχουν, με δεδομένη την ενίσχυση αρκετών ομάδων και δη ιστορικών, όπως ο Άρης και η ΑΕΚ. Πιστεύω ότι φέτος το επίπεδο θα είναι υψηλότερο, με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να διατηρούν μία ποιοτική διαφορά έναντι των υπολοίπων. Θα γίνει σκληρή μάχη για τον τίτλο και την τετράδα, αλλά και σε άλλα μέτωπα, όπως η είσοδος στα πλέι οφ και η σωτηρία. Όλες οι ομάδες είναι ικανές για ζημιές.

Εμείς ως Άρης έχουμε αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ σε σχέση με την περσινή σεζόν. Η ομάδα ενίσχυσε το έμψυχο δυναμικό της με καλούς ξένους και ποιοτικούς Έλληνες παίκτες. Πιστεύω ότι θα παίξουμε καλό και ποιοτικό μπάσκετ, όμως είναι ρίσκο να μιλάμε από τώρα για στόχους, άλλωστε οι υποχρεώσεις μας είναι αυξημένες με τους διπλούς αγώνες κάθε εβδομάδα. Αν κάτι έχουμε στο μυαλό μας, είναι η διατήρηση των κεκτημένων και βλέπουμε… Βάση μας και φέτος θα είναι η δυνατή άμυνα και μέσω αυτής θα προσπαθήσουμε να παίξουμε γρήγορα στην επίθεση, ώστε να σκοράρουμε με μεγαλύτερη άνεση

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…