Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Με τέτοιον κόσμο…”

“Με τέτοιον κόσμο…”

pavlovic panathinaikos karsiyaka

pavlovic-panathinaikos-karsiyaka

O Παναθηναϊκός κατέκτησε την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα, χθες (22/10), επικρατώντας εύκολα της Καρσίγιακα, με 85-73, στο ΟΑΚΑ. Έχοντας βγάλει, με επιτυχία, το δύσκολο πρόγραμμα του Οκτωβρίου, οι “πράσινοι” έχουν την απαραίτητη πίστωση χρόνου, ηρεμία αλλά και αυτοπεποίθηση για να βελτιωθούν και να αποδώσουν το μπάσκετ που έχει οραματιστεί ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Η αισιοδοξία είναι διάχυτη στο πράσινο “στρατόπεδο” και σε αυτό στάθηκε και ο Σάσα Πάβλοβιτς. Μιλώντας στο eBasket.gr, ο Μαυροβούνιος γκαρντ/φόργουορντ, που σημείωσε 8 πόντους και μάζεψε 4σκουπίδια” στο χθεσινό ματς, επεσήμανε την προσήλωση στον αμυντικό τομέα, την βελτίωση που επέρχεται στην ομάδα μέρα με τη μέρα και στάθηκε στην εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του “τριφυλλιού“.

Όπως εξηγεί, η χθεσινή αναμέτρηση ήταν “πολύ σημαντική και η νίκη αυτοσκοπός, ειδικότερα από τη στιγμή που προερχόμασταν από ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, την περασμένη εβδομάδα, όταν και χάσαμε στο Κρασνοντάρ. Η Καρσιγιάκα είναι καλή ομάδα και το απέδειξε νικώντας την Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα. Δεν τους αψηφήσαμε, μπήκαμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και καταφέραμε να νικήσουμε”.

Προερχόμενοι από δύο νίκες ενάντια στον “αιώνιο” αντίπαλο, οι “πράσινοι” πιστεύουν περισσότερο στους εαυτούς. Αυτό παραδέχθηκε και ο Πάβλοβιτς, συμπληρώνοντας πως:

“Κάθε νίκη σου δίνει λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση, ειδικότερα όταν καταφέρνεις να νικήσεις τον Ολυμπιακό” ενώ σχετικά με το στοιχείο που έκρινε την έκβαση του ματς ήταν κατηγορηματικός: “Το κλειδί της σημερινής νίκης ήταν η άμυνα μας. Μέσω αυτής θα πορευτούμε όλη τη σεζόν και αυτή θα μας οδηγήσει στις νίκες”.

Με το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στο “σακούλι”, ο Παναθηναϊκός “ρίχνει” το “βλέμμα” του στην πρωτιά το ομίλου και δείχνει πως έχει την ποιότητα και την εμπειρία να την κατακτήσει.

“Όλοι μας είμαστε αισιόδοξοι και ο στόχος όλων μας είναι να τερματίσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου και να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα βρεθεί μπροστά μας” ξεκαθάρισε ο Πάβλοβιτς αλλά επέστησε προσοχή. “Αυτό, όμως, είναι κάτι μακροπρόθεσμο. Δεν μπορούμε να το κοιτάμε από τώρα. Η χρονιά μόλις ξεκίνησε και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι που έπεται, κάθε φορά. Ευελπιστώ πως θα καταφέρουμε να βγούμε πρώτοι”.

Παίρνοντας “ασίστ” από τα τελευταία του λόγια, τον ρωτήσαμε για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας, για να μας απαντήσει: “Σιγά – σιγά πλησιάζουμε στο επίπεδο ετοιμότητας και απόδοσης, που επιθυμούμε. Προχωράμε βήμα – βήμα και πιστεύουμε πως αν συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι, θα συνεχίσουν να έρχονται και οι νίκες”.

Η ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ στο “αιώνιο” ντέρμπι ήταν “καυτή” και έδωσε “φτερά” στους παίκτες του “Σάλε” για να πραγματοποιήσουν την ανατροπή κόντρα στον Ολυμπιακό. Χθες μπορεί ο κόσμος να μην ήταν τόσο πολύς αλλά η στήριξη του, και πάλι, βροντερή. Ποια είναι η γνώμη του Πάβλοβιτς;

“Με τέτοια υποστήριξη από τον κόσμο μας είναι δύσκολο να χάσουμε εντός έδρας. Για να το καταφέρει κάποια ομάδα αυτό θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ σκληρά. Είναι δύσκολο να περάσει οποιαδήποτε ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…