Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Είμαστε ΑΕΚ, υποχρέωση η νίκη”

“Είμαστε ΑΕΚ, υποχρέωση η νίκη”

dusan sakota

dusan sakota
Η ΑΕΚ πραγματοποίησε, χθες (2/10), τη Media Day κι ο Ντούσαν Σάκοτα μίλησε στο eBasket.gr για τη διαφορά ανάμεσα στην περσινή και τη φετινή ομάδα, το Κύπελλο, τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αλλά και για την επιστροφή της “Βασίλισσας” -έπειτα από επτά χρόνια- στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο 29χρονος φόργουορντ, όμως, μας διευκρίνισε -αρχικά- την κατάσταση της υγείας του μετά τον πρόσφατο τραυματισμό: “Διανύω την πέμπτη ημέρα της θεραπείας μου. Είμαι ανυπόμονος, δεν μ’ αρέσει να βρίσκομαι εκτός παρκέ. Αν όλα εξελιχθούν καλά, εύχομαι να τεθώ στη διάθεση του προπονητή μου ενόψει της πρεμιέρας της Basket League απέναντι στον ΠΑΟΚ”.

Η “Ένωση” επέστρεψε, πέρυσι, στην Α1 έπειτα από τρία χρόνια αισθητής απουσίας. Μαζί της, επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα κι ο Ντούσαν Σάκοτα ύστερα από τέσσερις σεζόν στο εξωτερικό.

dusan sakota1

Όπως υποστηρίζει, μάλιστα, η φετινή ομάδα διαφέρει σε σημαντικό βαθμό συγκριτικά με την περσινή. “Η κυριότερη διαφορά, την οποία παρατηρώ, αφορά στον ανασταλτικό τομέα. Στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, αποκτήθηκαν παίκτες που, πέρα από το ταλέντο, μπορούν να αντεπεξέλθουν και στα αμυντικά καθήκοντά τους. Αν συνδυάσουμε, λοιπόν, τα δύο παραπάνω στοιχεία, θεωρώ πως έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό σύνολο”.

Η ΑΕΚ θα τεθεί αντιμέτωπη, την ερχόμενη Τετάρτη (19:30), στο “Nick Galis Hall”, με τον Άρη στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Ο Σάκοτα, έτσι, εμφανίζεται αισιόδοξος υπογραμμίζοντας: “Είμαστε η ΑΕΚ, οφείλουμε, παρά τις απουσίες, να κερδίσουμε. Η ΑΕΚ είναι μία ιστορική ομάδα και είτε παίζει με τον Άρη, είτε με τους Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, πρέπει να στοχεύει μόνον στη νίκη.

Έχουμε συζητήσει με τους συμπαίκτες μου το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε έναν εκ των “αιωνίων” στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αν κι εφόσον προκριθούμε. Στις τάξεις της ομάδας υπάρχει αυτοπεποίθηση. Σ’ έναν νοκ-άουτ αγώνα, άλλωστε, όλα μπορούν να συμβούν”.

dusan sakota2

Συν τοις άλλοις, η “Ένωση” πρόκειται να συμμετάσχει στο επερχόμενο Γιούροκαπ, με τον Σάκοτα να τονίζει: “Τα τελευταία δύο χρονιά, πραγματοποιείται μία πολύ σημαντική προσπάθεια στην ομάδα. Είναι σπουδαίο το γεγονός πως θα συμμετάσχουμε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, εντούτοις, οφείλουμε να αποδείξουμε -μες στο παρκέ- ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε εκεί. Όπως και να ‘χει, πάντως, είμαστε υπερήφανοι για τούτη την εξέλιξη”.

Ο Σάκοτα, τέλος, θέλησε να στείλει το μήνυμά του προς τον απίστευτο, όπως τον χαρακτηρίζει, κόσμο της ΑΕΚ: “Προσωπικά, πιστεύω ότι ήταν φυσιολογική η μικρή προσέλευση στο ματς κόντρα στην Αναντολού Εφές εξαιτίας της ώρας και της ημέρας (σ.σ.: καθημερινή). Ελπίζω κι εύχομαι πως, φέτος, όπως και πέρυσι, θα μας στηρίξουν πολύ. Η βοήθειά τους κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν ήταν απίστευτη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…