Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Η σχετικότητα του χρόνου

Η σχετικότητα του χρόνου

olympiacos vitoria

olympiacos-vitoriaΟ Ολυμπιακός μετρά τρεις ήττες (οι δύο από τον Παναθηναϊκό) σε πέντε ματς, σε τρεις διοργανώσεις. Απολογισμός που δεν χρειάζεται να σκεφτείς, για να βάλεις το πρόσημο. Ζητούμενο, για όλους, δεν είναι το σήμερα, αλλά το πόσο μακριά μπορεί να πάει, πόσο μπορεί να αλλάξει, να βελτιωθεί και τί θα γίνει όταν στις δύο διοργανώσεις (Ευρωλίγκα και Πρωτάθλημα) θα κρίνονται οι τίτλοι.

Η εικόνα του είναι κακή, όμως -για όσους δεν κρίνουν βάσει αποτελέσματος- χθες ήταν βελτιωμένη. Η προσθήκη του Χάντερ δίνει περισσότερο όγκο και βάθος στους ψηλούς. Προφανές ήταν ότι ο Αμερικανός θα απείχε πολύ από τον καλό του εαυτό, όμως με αυτόν μέσα (και τον Γιανγκ δίπλα του) φαίνεται πως οι “ερυθρόλευκοι” μπορούν να έχουν συνέπεια και συνέχεια στο αμυντικό τους παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη.

Ο Χάκετ με τον Στρόμπερι μπορεί να μην ήταν καλοί, ήταν όμως λιγότερο άτολμοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους, δείγμα του ότι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να έχουν ρόλο στην επίθεση. Κι όπως θα παρατηρείτε αποφεύγω να σχολιάσω το προφανές, την εξαιρετική εμφάνιση των Λοτζέσκι – Μάντζαρη.

Ζητούμενα; Πολλά.

Πόσο μπορεί να αλλάξει η εικόνα του Σπανούλη. Ο αρχηγός ήταν χειρότερος κι από τα ματς με τον Παναθηναϊκό, καθώς όλες οι κρίσιμες αποφάσεις του (με κυρίαρχη αυτήν στο τέλος του κανονικού αγώνα) ήταν λαθεμένες. Όμως τέλειωσε το ματς με 11 πόντους και 9 ασίστ.

Αν ο κακός (που όντως ήταν) Σπανούλης τελειώνει το ματς με παραλίγο “νταμπλ νταμπλ”, με καλύτερο (αν όχι καλό) Σπανούλη, ο Ολυμπιακός θα είναι άλλη ομάδα.

Πόσο μπορεί να αλλάξει η εικόνα του Στρόμπερι. Ο Αμερικανός είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Καλείται να κάνει κάτι διαφορετικό σε σχέση με το παρελθόν, ανεβαίνοντας παράλληλα επίπεδο. Κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά αν μπορεί να ανταποκριθεί.

Πόσο μπορεί να αλλάξει η εικόνα του Χάκετ. Δεν είναι χθεσινός, δεν θα τον μάθουμε τώρα, όμως πρέπει σύντομα να βρει ρόλο στο παιχνίδι και να έχει μεγαλύτερη επίδραση. Με τον Μάντζαρη να δείχνει συνολικά βελτιωμένος, αν ο Χάκετ πλησιάσει στα συνήθη στάνταρ του, ο Ολυμπιακός θα έχει εξαιρετικό δίδυμο στον “άσο”.

Το κυρίαρχο ζητούμενο: Πόσο χρόνο έχει, πόση ανοχή θα δείξουν διοίκηση και παίκτες, ώστε να εμφανιστεί η πραγματική εικόνα. Αν έχει χρόνο, αν παράλληλα έχει και τύχη (θα μπορούσε, για παράδειγμα, να περάσει από τη Βασκονία νικηφόρα, αν και η συγκεκριμένη ήττα μάλλον είναι ανώδυνη), θα βρει τον δρόμο του.

Όσοι, πάντως, βιάζονται να μεμψιμοιρήσουν ή να θριαμβολογήσουν (οι αντίπαλοι), ας περιμένουν λίγο. Ο Ολυμπιακός έχει ζητήματα να επιδιορθώσει, αλλά έχει και πάρα πολλές δυνατότητες.

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία της 4ης αγωνιστικής με Ολυμπιακό & Προμηθέα

Η 4η αγωνιστική του Top-6 ξεκινά με τον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας. Ο Ολυμπιακός κ…