Κεντρική Basket League Άρης Η ικανοποίηση του Πρίφτη

Η ικανοποίηση του Πρίφτη

priftis

priftis-xanthopoulos

Ο Άρης φόρεσε το ευρωπαϊκό του “κοστούμι” και πραγματοποίησε ένα δύσκολο “διπλό”, στο Καζάν, επικρατώντας της Ούνικς, στην παράταση. Πλέον, κοιτάζει με πολύ μεγάλη αισιοδοξία την πρόκριση στην επόμενη φάση, η οποία φαντάζει δύσκολο να μην έρθει, με τέτοιες εμφανίσεις.

Ο Δημήτρης Πρίφτης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του και, κυρίως, της αμυντικής τους προσήλωσης ενώ στάθηκε και στην ασυνεννοησία της τελευταίας φάσης, που έδωσε στον Καϊμακόγλου, όλο τον χώρο και χρόνο για να στείλει το ματς στον έξτρα χρόνο

“Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική για εμάς για δύο λόγους. Πρώτος λόγω της αξίας της αντιπάλου μας και ο δεύτερος επειδή έγινε μακριά από την έδρα μας. Είχαμε αμυντικό πλάνο. Η Ούνικς είναι πολύ παραγωγική στην επίθεση, σκοράρει μέσο όρο 90 πόντους και για εμάς ήταν πολύ σημαντικό το ότι τους κρατήσαμε σε χαμηλό σκορ, 64 πόντους στην κανονική διάρκεια.

Κάναμε ένα χαζό λάθος στα τέσσερα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής περιόδου. Ήταν μια λάθος συνεννόηση. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει τότε το παιχνίδι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες γιατί ψυχολογικά ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να συνέλθουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι στην παράταση.

Τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας για το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο για εμάς να ταξιδεύουμε μια εβδομάδα και θα πρέπει να ελέγξουμε την κόπωση μας. Συγχαρητήρια και καλή τύχη στην Ούνικς“.

Ερωτηθείς για την αποχώρηση του Βεζένκοφ και το πως η ομάδα κάλυψε το κενό του, εξήγησε πως “Ο Σάσα είναι πολύ καλός παίκτης. Ήταν ο βασικός μας παίκτης τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά έτσι γίνεται… Αυτό είναι το φυσιολογικό, ο καλός παίκτης βρίσκει ένα καλύτερο συμβόλαιο. Μας λείπει, αλλά έχουμε δημιουργήσει μια καλή ομάδα.

Δεν μπορώ να πω ότι τον έχουμε αντικαταστήσει με έναν συγκεκριμένο παίκτη. Θέλουμε να λειτουργούμε ως σύνολο, ως ομάδα και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος”.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, με τη σειρά του, σημείωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη νίκη. Είναι πολύ μεγάλη νίκη κόντρα σε μια ομάδα που είναι πιθανότατα η καλύτερη του ομίλου μας και μια από τις καλύτερες στο Γιούροκαπ. Μείναμε στο πλάνο μας για 44 λεπτά. Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής περιόδου κάναμε κάποια λάθη που παραλίγο να μας κοστίσουν τη νίκη. Δόξα τω Θεό ήμασταν δυνατοί και πήραμε αυτό το παιχνίδι.

Αν θέλουμε να σημαίνει πραγματικά κάτι αυτή η νίκη, θα πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο ματς στην έδρα μας κόντρα στη Στεάουα. Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο αγώνα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Καλή τύχη στην Ούνικς και συνεχίζουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…