Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Η απάντηση της ΟΔΚΕ

Η απάντηση της ΟΔΚΕ

ref-ball

Η ΟΔΚΕ δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω στη διαμάχη που έχει με την ΕΟΚ και συνεχίζει απτόητα τον αγώνα της, μέχρι να δικαιωθεί. Απάντησε, μάλιστα, στην επιστολή της ΕΟΚ περί συνεργσίας των δύο πλευρών, εξηγώντας όλο το παρασκήνιο της συνάντησης.

Η ΕΟΚ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς την ΟΔΚΕ:
“Κύριοι, μετά τη ματαίωση των περιφερειακών ετήσιων σεμιναρίων που ανακοίνωσε η ΟΔΚΕ, η ΚΕΔ/ΕΟΚ ανακοινώνει τη διενέργεια σεμιναρίων ενημέρωσης των διαιτητών εθνικών κατηγοριών ενόψει της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου που θα διεξαχθούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 04.10.2015 και σε ώρα και τόπο που θα ανακοινωθεί ακολούθως.

Περαιτέρω η ΚΕΔ/ΕΟΚ τηρώντας τις νόμιμες θεσμικές της υποχρεώσεις για συνεργασία με την ΟΔΚΕ, ειδικά περί την οργάνωση των περιφερειακών και κεντρικών σεμιναρίων, καλεί και πάλι την ΟΔΚΕ, ειδικά εκπροσωπούμενη σύμφωνα με τα Νόμο και το Καταστατικό της, να προσέλθει στα γραφεία της ΕΟΚ, την Τετάρτη 30.09.2015 και στις 13:00 για τη δέουσα συνεργασία σύμφωνα με τα ανωτέρω, άλλως η ΚΕΔ/ΕΟΚ θα λάβει τις αποφάσεις, χωρίς τη συνεργασία αυτή”.

Η απάντηση της ΟΔΚΕ:
“Κύριοι

Αποτελεί, τουλάχιστον, πρόκληση να ομιλούν περί “ματαίωσης των περιφερειακών ετήσιων σεμιναρίων” εκείνοι που φρόντισαν, με απειλές και ωμούς εκβιασμούς, να εξασφαλίσουν την αναβολή τους.

Φυσικά η διατύπωση της πρόσκλησης σας διαλαμβάνει λόγο αληθή, ότι δηλαδή αφού “ματαιώθηκαν” (κατά τις προσδοκίες σας) τα σεμινάρια της ΟΔΚΕ τότε “αναλαμβάνετε” εσείς. Χαιρόμαστε λοιπόν που έστω και έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, τοποθετείτε τα πράγματα στην σωστή σειρά τους. Συμφωνούμε λοιπόν ότι μοναδική αρμόδια, βάσει της κείμενης νομοθετικής διάταξης, για τη διενέργεια των εν λόγω σεμιναρίων είναι η ΟΔΚΕ. Εμείς, ουδέποτε αποφύγαμε τον διάλογο, ανάμεσα στα θεσμοθετημένα όργανα, έχοντας πάντα γνώμονα το καλό του χώρου της διαιτησίας και κατ’ επέκταση του μπάσκετ. Μετά τη νέα ορθολογική σας προσέγγιση σαφώς λοιπόν και αποδεχόμαστε την πρόσκληση σας, για το καλό και μόνο των διαιτητών και της Ελληνικής καλαθοσφαίρισης γενικότερα.

Η ΟΔΚΕ δια του Προέδρου της εκπροσωπήθηκε στη συγκεκριμένη συνάντηση, όπου με γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων διαιτητών, την αποφυγή συγκρούσεων στις τάξεις της διαιτησίας, ιδίως δε την αποφυγή διλημμάτων των συναδέλφων, δέχθηκε να συνεργαστεί με την ΚΕΔ/ΕΟΚ στη διενέργεια ημερήσιων σεμιναρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα: α) Διεξαγωγή των σεμιναρίων της ΟΔΚΕ, παρουσία και των δύο θεσμικών οργάνων, β) αγωνιστικό τεστ υπό τον έλεγχο μελών της ΟΔΚΕ και μελών της ΚΕΔ/ΕΟΚ, δ) γραπτό τεστ με ερωτήσεις του κ. Κώστα Κορομηλά και διόρθωση των γραπτών από την ΟΔΚΕ.

Συνετέθη και υπεγράφη έγγραφο, με όλα τα συμφωνηθέντα, το οποίο όμως κράτησε ο νομικός σύμβουλος της ΕΟΚ κ. Γιώργος Κόνιαρης, ο οποίος παρίστατο στην συνάντηση (αλήθεια με ποιά ιδιότητα και γιατί, από τη στιγμή που η ΕΟΚ διαλαλεί διαρκώς προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν εμπλέκεται σε θέματα διαιτησίας;). Έγινε συζήτηση και για τη δαπάνη των διαιτητών της Α1 κατηγορίας, για το σεμινάριο της ΟΔΚΕ στη Λάρισα, με πρόταση της ιδίας της ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Αίφνης, μετά την υπογραφή του εγγράφου, που κυριολεκτικά έδινε νότα αισιοδοξίας, ο κ. Συμεωνίδης έφυγε για λίγο από τη συνεδρίαση. Επιστρέφοντας, απαίτησε ανάκληση του εγγράφου μας, σχετικά με τον χαρακτηρισμό της ΚΕΔ σαν “εγκληματική οργάνωση”.

Η ΟΔΚΕ, κατά παγία πρακτική της, δεν δέχεται τέτοιες υποδείξεις και δη υπό συνθήκες “απαίτησης”. Ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, αντίθετα, πρότεινε να συνταχθεί κείμενο συμφωνίας, με παύση κάθε εκβιασμού προς τους διαιτητές, μέχρι τις εκλογές του 2016, όπου οι σύνδεσμοι θα κληθούν να αποφασίσουν ποιοι είναι εκείνοι που εκφράζουν και μπορούν να υπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα των διαιτητών. Μονόδρομος για τον Πρόεδρο της ΟΔΚΕ, μετά τη νέα άρνηση της ΚΕΔ, ήταν ο τερματισμός κάθε συζήτησης και η ακύρωση της “συμφωνίας”, που λίγο πριν είχε υπογραφεί.

Μετά από αυτά και για τη συμπαράσταση και συμπαράταξη με τους Έλληνες διαιτητές, η ΟΔΚΕ αναβάλλει (και δεν ματαιώνει, όπως ματαιοπονεί η ΚΕΔ) το επιμορφωτικό σεμινάριο στην Λάρισα για τους διαιτητές της Α1 Κατηγορίας.

Απορίας άξιο παραμένει το γεγονός ότι μόνον συνάδελφοι διαιτητές της Α1 εθνικής κατηγορίας δύο συνδέσμων (Θεσσαλονίκης και Μαγνησίας – Συμεωνίδης και Κορομηλάς) δεν κατέβαλαν μέχρι σήμερα την οικονομική συμμετοχή τους, που είχε προθεσμία μέχρι την 11-9-2015 (δόθηκε προκαταβολή 3.000 ευρώ στο ξενοδοχείο, που θα γινόταν το σεμινάριο) και παρατάθηκε πρακτικά για λίγες ημέρες ακόμη. Και τότε δεν υπήρχε ως… (τάχα μου) εμπόδιο, η δική μας ανακοίνωση.

Φυσικά, τα σεμινάρια που προκήρυξε η ΚΕΔ/ΕΟΚ είναι δικά της σεμινάρια και είναι τουλάχιστον αποδεκτό ότι στην επιστολή της αναγνωρίζει τη δική μας αρμοδιότητα, διότι με άλλη λογική θα τα είχε προκηρύξει εδώ και καιρό και -προφανώς- θα είχαν τη μορφή που είχαν έτη τώρα, ήτοι πολυήμερα και όχι τετράωρα!!!

Για την όποια αταξία δημιουργείται, αποκλειστικώς υπαίτια είναι η ΚΕΔ/ΕΟΚ και φυσικά η αναβολή του σεμιναρίου σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει αποδοχή των ενεργειών της, αλλά πρέπει να εκληφθεί αποκλειστικά και μόνο ως διάθεση συνδρομής στην ηρεμία και ψυχική ανάταση του συναδέλφου διαιτητή.

Ας καταστεί ξεκάθαρο ακόμα μία φορά ότι για την ΟΔΚΕ διαιτητής σημαίνει φίλος, συνάδελφος και συναθλητής και όχι “εργαλείο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ζητείστε συγνώμη από τον Καφφέ

Σας είπαμε ότι θα έχουμε και συνέχεια. Η ανακοίνωση της ΟΔΚΕ ήταν… τροφή για σκέψη και σχό…