Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Έτοιμοι να παλέψουμε”

“Έτοιμοι να παλέψουμε”

sarikopoulos

sarikopoulos-xronaios

Από τα μέσα της περσινής αγωνιστικής περιόδου και έπειτα, πραγματοποίησε ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις καταφέρνοντας να κερδίσει μια κλήση στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας. Ο Ζήσης Σαρικόπουλος θέλει να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος φέτος και να αποτελέσει ακόμα πιο σημαντικό “γρανάζι” στη “μηχανή” του Ντράγκαν Σάκοτα.

Ο 25χρονος σέντερ, κατά τη media day της ΑΕΚ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της Ένωσης, σε Ελλάδα και Ευρώπη, υπογράμμισε το ποιοτικότερο ρόστερ, που χτίστηκε φέτος, ενώ κάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάσει την ομάδα και να την ωθήσει σε μεγαλύτερα ύψη.

“Θεωρώ πως η ομάδα θα παρουσιαστεί πιο έτοιμη. Είμαστε καλύτεροι σε σχέση με πέρσι” επεσήμανε με απόλυτη βεβαιότητα ο Σαρικόπουλος, αρχικά, και συνέχισε: “Είναι πολύ θετικό το γεγονός πως έχουμε διατηρήσει τον βασικό κορμό ενώ έχουν γίνει και σωστές προσθήκες. Είναι πιο απαιτητική η χρονιά φέτος καθώς έχουμε και το Γιούροκαπ και, επιπροσθέτως, ξεκινάμε με τρία δύσκολα παιχνίδια, έχοντας αρκετά προβλήματα τραυματισμών” ενώ συμπλήρωσε πως:

“Κατά τη γνώμη μου, η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα για να κατακτήσει τους στόχους που έχει θέσει. Σίγουρα θέλουμε να πετύχουμε περισσότερα από αυτά που πετύχαμε πέρυσι και, όπως έχω πει επανειλημμένα, ο τρόπος που τελειώσαμε τη σεζόν –γιατί αυτό είναι που μένει και στον κόσμο και σε εμάς- μας άφησε μια πικρία“.

Το μεγάλο γεγονός, της φετινής σεζόν, για την Ένωση είναι η επιστροφή της, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τη συμμετοχής της στο Γιούροκαπ όπου κληρώθηκε σε έναν απαιτητικό όμιλο, μεΓαλατασαράι, Νίζνι Νόβγκοροντ, Νεπτούνας, Κράσνι Οκτιάμπρ και Χαποέλ Ιερουσαλήμ. Πως αντιλαμβάνεται αυτή τη νέα πρόκληση ο Ζήσης;

Στο Γιούροκαπ δεν πάμε απλά για τη συμμετοχή και να πούμε πως παίξαμε στην Ευρώπη. Είμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο (αλλά θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ ισχυρές ομάδες, oι περισσότερες από τις οποίες, έπαιζαν στην Ευρωλίγκα (σ.σ Γαλατά, Νίζνι, Νεπτούνας). Αυτό, όμως, δεν μας λέει κάτι ούτε μας πτοεί! Θεωρώ ότι έχουμε ένα αρκετά ανταγωνιστικό ρόστερ και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να περάσουμε στην επόμενη φάση”.

Οι αλλαγές που έγιναν στο έμψυχο δυναμικό ήταν πολλές και προς το καλύτερο, όπως επισημαίνει ο “κιτρινόμαυρος” σέντερ:

“Θεωρώ ότι, φέτος, θα έχουμε μεγαλύτερο αμυντικό προσανατολισμό. Η αμυντική μας προσήλωσηκαι η ενέργεια θα είναι αυξημένες, εν συγκρίσει, με την περσινή αγωνιστική περίοδο. Το επιθετικό ταλέντο υπάρχει και είναι δεδομένο αλλά μέσω της άμυνας θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε την πορεία που επιθυμούμε και πιστεύω ότι φέτος αυτό το κομμάτι θα αποδοθεί καλύτερα καθώς έχουμε περισσότερους παίκτες με καλές αμυντικές ικανότητες”.

Ο στόχος της τετράδας δεν υλοποιήθηκε, πέρσι, αλλά φέτος η ΑΕΚ δείχνει αρκετά δυνατή ώστε όχι μόνο να μπει αλλά και να “εκθρονίσει” από την τρίτη θέση, τον ΠΑΟΚ. Συμμερίζεται αυτήν την άποψη;

“Θα έλεγα πως έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες φέτος αλλά δεν πρέπει να προσπερνάμε το γεγονός πως και οι υπόλοιπες ομάδες είναι εμφανώς ενισχυμένες. Τόσο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός όσο και ο Άρης με τον ΠΑΟΚ“.

Οι “κιτρινόμαυροι” οπαδοί έδωσαν δυναμικό “παρών” στα ντέρμπι, κατά την περασμένη σεζόν, κάτι που ο Σαρικόπουλος επιθυμεί να γίνει και φέτος αλλά σε μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια.

“Δεν βρίσκω το λόγο να μην μετατραπεί σε “φρούριο” το ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ έχει κόσμο, ο οποίος είναιπιστός και θέλει να ενισχύσει την προσπάθεια μας. Τον θέλουμε δίπλα μας” τόνισε και κατέληξε:

“Επιπλέον, θεωρώ πως πέρσι δείξαμε κάποια, ενθαρρυντικά στοιχεία, οι οπαδοί μας αγκάλιασαν και μας στήριξαν και επιθυμούμε να μας ενισχύσει με την παρουσία του και φέτος, τόσο στην Α1 όσο και στο Γιούροκαπ“.

Πηγή: We24.gr

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…