Κεντρική NBA “Έγινα καλύτερος με την Ελλάδα”
NBA

“Έγινα καλύτερος με την Ελλάδα”

Γιάννης Αντετοκούνμπο

giannis antetokounmpoΟ Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε -στη Media Day των Μπακς– πως έγινε καλύτερος λόγω της συμμετοχής του στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Υπογράμμισε, μεν, ότι αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος που εκπροσώπησε εκ νέου την Ελλάδα σε διεθνή διοργάνωση, ωστόσο, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό από την Ισπανία.

“Ήταν μία σπουδαία εμπειρία. Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να αντιπροσωπεύσω την Ελλάδα στη διοργάνωση. Έμαθα πολλά, ενώ έπαιξα επτά παιχνίδια μέσα σε δέκα ημέρες. Αυτό με βοήθησε πολύ ώστε να γίνω καλύτερος και να επιστρέψω εδώ.

Ήμουν, όμως, κι απογοητευμένος καθώς πίστευα πως είχαμε καλύτερη ομάδα από την Ισπανία. Δεν ξέρω τι έγινε εκείνη τη νύχτα, ωστόσο, αυτό είναι το μπάσκετ.

Καμιά φορά νικάς, καμιά φορά όχι. Συγχαρητήρια στην Ισπανία. Παρ’ όλα αυτά, νιώθεις λίγο καλύτερα όταν ξέρεις πως ηττήθηκες από την καλύτερη ομάδα του Ευρωμπάσκετ” υποστήριξε ο 21χρονος φόργουορντ.

Αναφορικά με τον αναβαθμισμένο ρόλο του στη “γαλανόλευκη”: “Σίγουρα, ήμουν πιο άνετος κι αυτή η εμπειρία με βοήθησε πολύ. Με προετοίμασε για το αρχικό στάδιο των προπονήσεων, αλλά και για όλη τη σεζόν”.

Σχετικά, τέλος, με το περιφερειακό σουτ: “Ελπίζω πως θα πρέπει να μου επιτρέπεται να σουτάρω τρίποντα φέτος. Πιστεύω πως το να τραβάω τον αμυντικό προς τα έξω, θα με πάει στο επόμενο βήμα. Έτσι, θα μου επιτρέπεται να κόβω προς το καλάθι και να σκοράρω ή να δημιουργώ για τους συμπαίκτες μου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…