Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Χρειάζεται χρόνο”

“Χρειάζεται χρόνο”

Giannis Sfairopoulos2

Giannis Sfairopoulos2

Ο Ολυμπιακός, επικράτησε άνετα του Αρκαδικού, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της τρίτης αγωνιστικής της Basket League. Ο τεχνικός των “ερυθρολεύκων” είπε πως δεν θα υπάρξουν προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας, ενώ παράλληλα τόνισε πως για δέσει η ομάδα θέλει χρόνο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ματς με τον Αρκαδικό: “Ήταν ένας αγώνας που θέλαμε να μπούμε συγκεντρωμένοι. Να μπούμε στον ρυθμό και να είμαστε καλοί στα ανασταλτικά καθήκοντα. Να βγούμε στο ανοιχτό γήπεδο και να πάρουμε ρυθμό στο σετ παιχνίδι. Είχαμε συγκέντρωση από την αρχή. Δεν αφήσαμε περιθώρια και κάναμε από τα καλύτερα ημίχρονα. Συνολικά παρόλο που ο Αρκαδικός αντέδρασε, η προσπάθειά μας και η συγκέντρωση, λειτούργησαν θετικά για την στιγμή που βρισκόμαστε. Ήταν το δεύτερο εντός έδρας ματς. Είναι μια μεγάλη σεζόν και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα ματς ώστε να βρούμε χημεία και ρόλους. Να μπει ο κάθε παίκτης στο πνεύμα της ομάδας. Μας βοηθάνε τέτοια παιχνίδια για αυτό είμαι ευχαριστημένος”.

Για αλλαγή στο ρόστερ ή προσθήκη και την περίπτωση του Κώστα Παπανικολάου: “Έχω αναφερθεί στις μεταγραφές. Το ρόστερ έχει κλείσει. Ό,τι είπα στη media day τότε, ισχύει και τώρα”.

Για Στρόμπερι και Χάκετ: “Όπως και να το κάνουμε η ομάδα έχει αλλάξει πολύ. Δε θέλω να το λέω για να μη νομίζει ο κόσμος ότι το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία. Η μισή ομάδα είναι καινούργια. Πώς γίνεται μια ομάδα με 6/12 καινούργιους να ρολάρει και να παίζει όπως στο τέλος της σεζόν;

Χρειάζεται χρόνο. Να μάθει ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί να μάθουν τι θέλω εγώ. Για να κάνεις κάτι αυτοματοποιημένο, θέλει πολλές επαναλήψεις. Είναι δύσκολο σε σύντομο διάστημα να βρουν τα παιδιά τον ρυθμό και τα πατήματα. Είναι δύσκολο να μπουν άμεσα σε ένα πλαίσιο οργάνωσης και ανάπτυξης. Στη Βιτόρια, μας στενοχωρεί η ήττα, αλλά ήταν ένα παιχνίδι καλύτερο από τα προηγούμενα.

Είχαμε και καλά διαστήματα. Δεχτήκαμε 11 πόντους στην τελευταία περίοδο από μία επιθετική ομάδα. Προσπαθήσαμε πολύ. Θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Κρίνουν πολλά τα αποτελέσματα στον Ολυμπιακό το ξέρουμε, αλλά πρέπει να έχουμε υπομονή και να δείξουμε κατανόηση. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τους εαυτούς μας. Είμαστε μια πολλή καλή ομάδα, που ακόμη δεν έχει βγάλει αυτό που μπορεί να παίξει. Πολύ σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…