Κεντρική Ασίστ Shadow “Μάλλον παίζω με μέσον”

“Μάλλον παίζω με μέσον”

bourousis eurobasket

bourousis-eurobasket

Ο Γιάννης Μπουρούσης θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στην Ευρωλίγκα, καθώς υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας  με τη Λαμποράλ Κούτσα, η οποία βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό. Ο διεθνής Έλληνας σέντερ μίλησε στο Sport24 Radio για τη μεταγραφή του στους “Βάσκους”, σχολιάζοντας με χιούμορ το γεγονός πως θα παίζει για 14η σερί χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν έχει ηρεμήσει από το Ευρωμπάσκετ: “Δεν πρόκειται να ηρεμήσουμε τόσο γρήγορα μας στοίχισε σε όλους. Το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο καλό.”

Για το πως πήγε στην Λαμποράλ και την πρόταση από την Κίνα: “Το ενδιαφέρον ουσιαστικά υπήρχε από πέρσι, προτού υπογράψω στην Ρεάλ. Με τα δεδομένα που υπήρχαν τα λεφτά ήταν πολλά. Κάναμε ένα σκάουτ για το πως λειτουργούν οι ομάδες στην Κίνα και έχουν δύο όρους που είναι περίεργα στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν όροι, για παράδειγμα αν σε πονάνε τα γόνατα, που είναι το πιο φυσιολογικό και χάσεις δύο προπονήσεις έχεις πρόστιμο και από το να μπω σε ρήξη με την ομάδα, αποφάσισα να μην υπογράψω το συμβόλαιο και να κοιτάξω την Ευρώπη.

Είχα απορρίψει κάποιες προτάσεις γιατί κοιτούσα την Κίνα. Εμφανίστηκε η ΤΣΣΚΑ και θα πήγαινα εκεί για τρεις μήνες, αλλά είπα να μην το κάνω. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον του κόουτς, αλλά από την στιγμή που είχα δώσει τον λόγο μου στην Λαμποράλ δεν μπορούσα να μην το κάνω. Δεν ήθελα να μπω στην διαδικασία να πάω για τρεις μήνες. Ήθελα να πάω και να είμαι ήρεμος. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μου και της ομάδας να παίξουμε καλά. Πάω και στο καλύτερο πρωτάθλημα, όχι επειδή το λέω εγώ.”

Για το αν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο της ομάδας: ”Με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος. Δεν περίμενε ότι θα υπογράψω, αλλά όλα καλά.”

Για το πότε έμεινε ελεύθερος: ”Από τις αρχές του καλοκαιριού. Δεν είχα άγχος. Ξέρω ότι είμαι καλά και τι μπορώ να κάνω. Είχα ομάδες που τις είχα απορρίψει είτε για οικονομικούς λόγους είτε για άλλους.”

Για το ρεκόρ που κατέχει, των 14 σερί εμφανίσεων στην Ευρωλίγκα: ”Μάλλον παίζω και εκεί με μέσον. Γενικώς ο Μπουρούσης παίζει με μέσον. Έβαλα τον Κερεχέτα. Να κάνουμε και ένα αστείο.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Μια… διαφορετική πρόταση γάμου (vid)

Η πρώτη πρόταση γάμου σε αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο. Ήταν Σάββατο βράδυ κι ο Μέγας Αλέξανδρ…