Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Κυνηγός” της νίκης

“Κυνηγός” της νίκης

hunter

hunter

Ο Οθέλο Χάντερ ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του στον Πειραιά και αποτελεί τον πιο έμπειρο σέντερ της ομάδας. Μετά τη φυγή του Μπράιαντ Ντάνστον, αναμένεται να έχει αναβαθμισμένο ρόλο και να αποτελέσει το βασικό “πεντάρι” της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Μιλώντας στο eBasket.gr κατά τη media day του Ολυμπιακού, ο ίδιος δηλώνει πως δεν τον απασχολούν, πλέον, τα λεπτά συμμετοχής και οι ρόλοι αλλά έχει έναν και μοναδικό σκοπό. Να νικάει. Επιπλέον, μοιράστηκε τα συναισθήματα του από τον περσινό χαμένο τελικό της Ευρωλίγκα και αναφέρθηκε στον νέο Ολυμπιακό και το τι αναμένει από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

“Προσωπικά θέλω τα πάντα, όπως και η ομάδα μου!” τόνισε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο 29χρονος Αμερικανός και συνέχισε: “Κάθε χρόνο στοχεύουμε στην κατάκτηση όλων των τίτλων που διεκδικούμε αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι άλλες ομάδες είναι καλές. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα είναι καθόλου εύκολο, διότι κάθε ομάδα έχει την ικανότητα να σε νικήσει, ιδιαίτερα στην έδρα της. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση καθώς μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε”.

Δείχνοντας την ωριμότητα του και την κατανόηση πως το “εμείς” πρέπει να μπαίνει πάνω από το “εγώ“, ξεκαθάρισε πως “Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα ο χρόνος συμμετοχής. Έχω σταματήσει πλέον να ασχολούμαι με τα λεπτά που θα αγωνιστώ. Αυτήν τη στιγμή, βρίσκομαι σε ένα σημείο όπου επιθυμώ και αποσκοπώ σε κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο, να είμαι πιο αποτελεσματικός και να κάνω οτιδήποτε χρειαστεί για να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι. Αν αυτό προϋποθέτει να παίζω 30 ή 10 λεπτά, εγώ θα κοιτάξω να προσφέρω τα μέγιστα όση ώρα είμαι στο παρκέ”.

Ήμασταν τόσο κοντά…” είπε με παράπονο και σφίγγοντας την γροθιά του από πικρία, όταν τον ρωτήσαμε για το περσινό Φάιναλ Φορ. Εν συνεχεία εξήγησε πως “Αν δεν ήταν ο Τζέι Σι Κάρολ (σ.σ.: είχε σκοτώσει τον Ολυμπιακό με μεγάλα τρίποντα) για να αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης, θα τα είχαμε καταφέρει. Το ένιωθα, ήμασταν τόσο κοντά…”.

Και πρόσθεσε: “Θα ήταν ονειρικό για εμένα, να κερδίσω την Ευρωλίγκα μόλις τη δεύτερη χρονιά που αγωνίστηκα σε αυτήν αλλά κατάφερα να κερδίσω το ελληνικό πρωτάθλημα. Ήταν όλα μια σπουδαία εμπειρία για εμένα. Θέλω να φθάσω ξανά τόσο μακριά και να κατορθώσω να κατακτήσω όλους τους τίτλους”.

Οι “ερυθρόλευκοι” άλλαξαν μεγάλο μέρος του ρόστερ τους καθώς κάποιοι παίκτες δεν πήραν το “φως” παραμονής από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και άλλοι θέλησαν να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους. Οι νέοι παίκτες δείχνουν ικανοί να καλύψουν τα κενά και να προσφέρουν το κάτι παραπάνω στους Πειραιωτές. Τι έχει να σχολιάσει επί αυτού ο Οθέλο Χάντερ;

“Δεν έχω βρεθεί ακόμα με όλους στην προπόνηση και κυρίως με τον Πάτρικ (Γιανγκ), τον Ντάνιελ (Χάκετ) και τον Ντι Τζει (Στρόμπερι). Αλλά αυτό που βλέπω σε όλους είναι η ενέργεια και το πάθος που βγάζουν. Εκπέμπουν έντονα τη θέληση για νίκη.

Υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δείχνουν λίγο πιο αγχωμένοι ή δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εγκλιματιστούν. Εγώ προσπαθώ να τους βοηθήσω και να τους δώσω να καταλάβουν ότι εδώ είναι σαν οποιοδήποτε άλλο μέρος έχουν βρεθεί αλλά και να τους επισημάνω πως η πίεση είναι δεδομένη.

Από κει και πέρα θα πρέπει ο καθένας τους να αντιδράσει αναλόγως. Είτε θα τους καταβάλλει είτε θα αντιληφθούν ότι αν παίξουν στο επίπεδο που μπορούν, θα τα καταφέρουν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…