Κεντρική Eurobasket “Δίκαιη επικράτηση”

“Δίκαιη επικράτηση”

coach frm

coach frm

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Σκοπίων, Μαργιάν Σρμπινόφσκι στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ελλάδα τόνισε πως έμεινε ικανοποιημένος με την επίδοση των παικτών του, συνεχάρη την Εθνική για τη νίκη της, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν δύο από τους παίκτες του.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Θέλω να συγχαρώ την Ελλάδα για αυτή τη δίκαιη νίκη της. Έπαιξε καλύτερα από εμάς. Παίξαμε ικανοποιητικά για τρία δεκάλεπτα. Είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ, αλλά και στα πικ-εν-ρολ του αντιπάλου μας. Βέβαια είχαμε και κάποιες καλές στιγμές μέσα στο παιχνίδι.

Δύο-τρεις φορές που ξέφυγαν στο σκορ με διψήφιο αριθμό, καταφέραμε να πλησιάσουμε την Ελλάδα. Στα τελευταία δέκα λεπτά όμως ήμασταν κακοί και αυτό που έκανα ήταν να προφυλάξω κάποιους σημαντικούς παίκτες μας για το αυριανό ματς, το οποίο είναι σημαντικό για εμάς κόντρα στην Ολλανδία, στην προσπάθεια που κάνουμε ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Είναι παιχνίδι-κλειδί για εμάς αυτό.

Θέλω να τονίσω πως ο αρχηγός μας απόψε, ο Ιλιέφσκι, αγωνίστηκε με πυρετό. Όσον αφορά τον Χέντριξ, αγωνίστηκε με ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού, καθώς είχε ενοχλήσεις στο πόδι του. Είμαι ικανοποιημένος πάντως από την προσπάθεια των παικτών μου κόντρα στην Ελλάδα. Θα πρέπει όμως γρήγορα να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε ενόψει Ολλανδίας. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά για το αυριανό παιχνίδι”.

Από πλευράς παικτών ο Ρίτσαρντ Χέντριξ ανέφερε:

“Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αντιμετωπίσαμε μία από τις πιο δυνατές ομάδες του τουρνουά. Υπάρχει τρομερό ταλέντο σε κάθε ρόλο. Μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα, ειδικά οι σέντερ τους, Κουφός και Μπουρούσης, που σήμερα (05/09) ήταν πολύ καλοί. Για εμένα και το Σαμαρντζίσκι ήταν δύσκολη η δουλειά μας και επίσης μην ξεχνάμε πως έχουν κι άλλα ψηλά κορμιά, όπως οι Πρίντεζης και Αντετοκούνμπο, που ήταν επίσης εξαιρετικοί”.

Για την προσωπική του κατάσταση πρόσθεσε: “Είχα έναν τραυματισμό στο πόδι, αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Για περίπου τριάντα λεπτά τους δυσκολέψαμε. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουμε αυτά τα τριάντα λεπτά αύριο (06/09) και κόντρα στην Ολλανδία. Εάν παίξουμε όπως στα τελευταία δέκα λεπτά, τότε θα έχουμε και εκεί πρόβλημα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…