Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Δεν είμαστε έτοιμοι”

“Δεν είμαστε έτοιμοι”

Skourtopoulos Rethimno

Skourtopoulos-Rethimno

Ικανοποιημένος από την μέχρι στιγμής αγωνιστική κατάσταση των παικτών του, φαίνεται πως είναι ο προπονητής του Ρεθύμνου, Θανάσης Σκουρτόπουλος. Οι κρητικοί τη Δευτέρα (28/09) επέστρεψαν στις προπονήσεις και ο τεχνικός της ομάδας, έκανε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Τα φιλικά παιχνίδια μας μπορεί να είναι λίγα μέχρι στιγμής, αλλά είναι καλά, παίζοντας με δυνατές ομάδες δηλαδή και με τον Παναθηναϊκό και με τις Φρανκφούρτη και ΑΕΚ. Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα για εμάς. Το θέμα το δικό μας δεν έχει σχέση τόσο με τα φιλικά όσο με το ότι εμείς σίγουρα δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι στο βαθμό που είναι οι ομάδες αυτές. Η δική μου παρουσία είναι μικρή, αλλά και κάποιοι παίκτες βασικοί όπως είναι ο Κουκ και ο Χάροου δεν έχουν πάρει ακόμα ούτε το χρόνο δουλειάς ούτε το χρόνο παιχνιδιού ανάλογα με το τι περιμένουμε από αυτούς, λόγω διάφορων προβλημάτων”.

Αναφορικά με τα φιλικά που έδωσαν στο κλειστό του Κλαδισού, στα Χανιά, πρόσθεσε: «Τα ματς στο 5ο διεθνές τουρνουά “Πέτρος Οικονομάκης” ήταν δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια. Το πρώτο απέναντι στην Φρανκφούρτη ήταν πολύ σκληρό όσον αφορά στην άμυνα. Αλλά μπορώ να πω ότι στο μεγαλύτερο διάστημα λειτουργήσαμε καλά. Το ματς κόντρα στην ΑΕΚ ήταν πιο επιθετικό. Η ΑΕΚ είχε πιο επιθετικούς προσανατολισμούς και ήμασταν κι εμείς σε καλύτερη μέρα. Για τρία δεκάλεπτα την ώρα του αγώνα λειτουργούμε καλά, το οποίο είναι φυσιολογικό για αυτήν την περίοδο. Αυτό είναι που κρατάμε. Δηλαδή, παρότι η ομάδα είναι καινούρια, υπάρχει ένας ικανοποιητικός βαθμός συνεργασίας. Φυσικά, θα προσπαθήσουμε να τον αυξήσουμε και άλλο. Η ομάδα διαθέτει ταλέντο, κοιτάζει μπροστά στην επίθεση, πρέπει όμως να οργανωθούμε σε επίθεση και σε άμυνα για να μπορέσουμε να παίξουμε σωστά το παιχνίδι μας».

Παράλληλα, ο κόουτς Σκουρτόπουλος έκανε λόγο για τα δύο φιλικά που θα δώσουν στην πρωτεύουσα, ενώ αναφέρθηκε και στην επικείμενη απουσία του Μάριου Ματαλών, ο οποίος θα ταξιδέψει στη Νότια Κορέα με την Εθνική Ενόπλων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: “Την Παρασκευή (0210) πάμε στην Αθήνα, έχοντας δύο ματς κλεισμένα με Λαύριο και Κηφισιά. Αυτά θα είναι και τα δύο τελευταία τεστ πριν από τον ΠΑΟΚ κι εκεί πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Σε αυτά θα βγάλουμε πιο βασικά συμπεράσματα και το πώς πρέπει να ξεκινήσουμε την χρονιά. Το κακό είναι ότι δεν θα έχουμε τον Ματαλών. Θα είναι με την Εθνική Ενόπλων κι αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αντώνης Νταλιάνης
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…