Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Το μοναστήρι να ‘ναι καλά

Το μοναστήρι να ‘ναι καλά

Spanoulis Diamantidis

Spanoulis-Diamantidis

Εν μέσω… θέρους, με τον κόσμο ακόμα στις παραλίες και τη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων να μην έχουν ολοκληρώσει τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό, είναι πρόδηλο ότι πάμε για το καλύτερο πρωτάθλημα της τελευταία 20ετίας (και βάλε). Είναι η πρώτη φορά που δεν έχουμε μόνο τους δύο “αιώνιους” να πρωταγωνιστούν, αλλά και αξιόμαχες μεγάλες δυνάμεις του χώρου.

Η ΑΕΚ έχει κάνει αίσθηση με τις μεταγραφές της, ο Άρης είναι ιδιαιτέρως ενισχυμένος και περιμένουμε να δούμε πώς θα… απαντήσει (κι αν θα απαντήσει) ο ΠΑΟΚ. Δεδομένου του “ειδικού βάρους” των ομάδων, του κόσμου που διαθέτουν, κανείς δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό (αμφότεροι εμφανίζονται ενισχυμένοι), με ό,τι (καλό) αυτό συνεπάγεται.

Επίσης πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά, που έχουμε τόσο μεγάλη διασπορά, με ομάδες που έρχονται από την περιφέρεια. Με εξαίρεση το πάλαι ποτέ -ποδοσφαιρικό- ΠΟΚ (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ), μοναδική ομάδα από την Αθήνα είναι η Κηφισιά και όλοι οι άλλοι από την περιφέρεια.

Για πρώτη φορά τρεις ομάδες εκπροσωπούν την Πελοπόννησο (Απόλλων Πατρών, Κόροιβος, Αρκαδικός), έχουμε δύο νησιώτες (Ρέθυμνο, Κολοσσός), μια εκπρόσωπο της Θεσσαλίας (Τρίκαλα), δύο από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Άρης) και την παρουσία του βόρειου μέρους της χώρας από ΚΑΟΔ, Καβάλα.

Έχουμε; Γιατί, είναι αλήθεια, πως για την ώρα δεν έχουν ενεργοποιηθεί και οι 14 ομάδες, στο μεταγραφικό γίγνεσθαι. Γα την ώρα οι 12 από τους 14 έχουν προχωρήσει σε μεταγραφική ενίσχυση, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Εκκρεμεί η “συμμετοχή” του ΚΑΟΔ και της νεοφώτιστης Καβάλας.

Οι Δραμινοί λένε πως από την εβδομάδα που ακολουθεί θα μπουν γερά στο παιχνίδι, κάτι (καλό) ακούγεται και από την Καβάλα, όμως… το μοναστήρι να ‘ναι καλά. Από κάτω, υπάρχουν ομάδες της Α2 έτοιμες να ανεβούν, αν κι εφόσον υπάρξει πρόβλημα (που δεν θα υπάρξει). Έχοντας ζήσει, όμως, την εμπειρία του περσινού καλοκαιριού, το φετινό μοιάζει να είναι… καλοκαίρι διακοπών, καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή ανησυχία.

Κλειστές” οι συμφωνίες για τα τηλεοπτικά και τον χορηγό του πρωταθλήματος (ΟΠΑΠ), μικρά (ανεπαίσθητα) τα όποια προβλήματα με ομάδες (έναντι ενός βουνού, που είχε να αντιμετωπίσει πέρυσι ο ΕΣΑΚΕ), όλα δείχνουν πως πάμε για το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, που θα κάνει το… περσινό συγκλονιστικό (θυμόσαστε πόσα ματς έληξαν στο… σουτ, ή στην παράταση) να μοιάζει… ανιαρό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…