Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Στηριζόμαστε στην ομοιογένεια”

“Στηριζόμαστε στην ομοιογένεια”

margaritis proetoimasia

margaritis-proetoimasia

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ απολαμβάνουν το ρεπό τους σήμερα (30/08), προτού επιστρέψουν στα “βάσανα” αύριο (31/08) στα πλαίσια της προετοιμασίας τους. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, παραχώρησε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της “ασπρόμαυρης” ΚΑΕ, και μίλησε για τις δυσκολίες της προετοιμασίας, τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας και την κλήρωση του Κυπέλλου, που έθεσε τον “δικέφαλο” κόντρα στο Ρέθυμνο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας της ομάδας με 11 συνεχόμενες προπονήσεις και σκληρό πρόγραμμα: “Είμαι τρίτη χρονιά στην ομάδα, οπότε γνωρίζω το πρόγραμμα του κόουτς και ξέρω ότι θέλει σκληρή προπόνηση. Είναι δύσκολη αυτή η περίοδος για μας, αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ σημαντική, γιατί θα μας βοηθήσει να βάλουμε τις βάσεις, για να ανταπεξέλθουμε σε μία σεζόν που μας περιμένουν πολλά και δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τελειώσαμε την πρώτη εβδομάδα, το ρεπό ήταν απαραίτητο γιατί από την Δευτέρα ξεκινάμε ξανά και έχουμε μπροστά μας ακόμη δύο εβδομάδες δύσκολου προγράμματος μέχρι να μπούμε στη διαδικασία των φιλικών αγώνων”.

Για την σημασία της παρουσίας τριών νέων αθλητών (Βασιλειάδης, Ντούβνιακ, Mάρκοβιτς) στην ομάδα, οι οποίοι γνωρίζουν την Ελληνική πραγματικότητα: “Δεν γνωρίζουν απλά την Ελληνική πραγματικότητα, αλλά ξέρουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό και τον ΠΑΟΚ. Ειδικά ο Κώστας ο Βασιλειάδης που ήταν από μικρός στην ομάδα και γνωρίζει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ, αλλά και ο Ντούβνιακ που έχει περάσει και στο παρελθόν από την ομάδα. Όλα αυτά βοηθούν για να προσαρμοστούν πιο γρήγορα, κι εμείς τους ξέρουμε πολύ καλά και γνωριζόμαστε, οπότε όλοι μας θα έχουμε μία καλύτερη και πιο γρήγορη προσαρμογή”.

Για την κλήρωση του Κυπέλλου: “Αποφύγαμε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά και έναν αντίπαλο που θα είχε, αν μη τι άλλο θεωρητικά, μεγαλύτερη ισχύ οπότε σίγουρα θα μπορούσε να είναι και πιο δύσκολη η κλήρωση. Έχουμε το Ρέθυμνο μπροστά μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παιχνίδι θα γίνει στο ξεκίνημα της σεζόν, κανείς δεν θα είναι έτοιμος, θα ξέρουμε λίγα πράγματα για τον αντίπαλο που θα έχει αλλάξει σε πολύ σημαντικό βαθμό το ρόστερ του, αλλά ακόμη κι έτσι, θα δουλέψουμε για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει στο συγκεκριμένο παιχνίδι”.

Για το αν του έχει μείνει απωθημένο το Κύπελλο, από τον περσινό αποκλεισμό: “Το Κύπελλο και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της περσινής σεζόν, χάσαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο και στο τελευταίο σουτ την συμμετοχή μας στον τελικό. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω όμως και να δούμε εάν μπορέσουμε φέτος να κάνουμε κάτι καλύτερο”.

Για την σεζόν που έρχεται: “Θα είναι μία γεμάτη σεζόν και θα είναι σίγουρα πιο δυνατό το πρωτάθλημα. Περιμένουμε ακόμη δύο παίκτες και σε δύο πολύ κομβικές θέσεις της πεντάδας, αλλά νομίζω ότι και φέτος το βασικό μας στοιχείο θα είναι η ομοιογένεια. Αυτό καταλαβαίνουμε κι από τις πρώτες μέρες των προπονήσεων, οπότε αυτό θα είναι το βασικό συστατικό που θα προσπαθήσει να βγάλει και να εκμεταλλευτεί η ομάδας μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…