Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Λιθουανία – Βοσνία 74-49

Λιθουανία – Βοσνία 74-49

Aleksic Bosnia

Aleksic-Bosnia

Την τρίτη θέση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων, κατέκτησε η Λιθουανία, αφού στο πλαίσιο του μικρού τελικού, επιβλήθηκε της Βοσνίας με 74-49, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο. Μοιραίος ο Άτιτς από τους Βόσνιους, καθώς τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι, πολύ νωρίς.

Αρκετά καλό ήταν το ξεκίνημα και για τις δυο ομάδες. Όμως ο απρόσμενος τραυματισμός ενός εκ των ηγετών της Βοσνίας, του Άτιτς άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι. Οι Βόσνιοι μέχρι και το 5‘, ήταν μέσα στον αγώνα, από το δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου και μετά, η απουσία του Άτιτς ήταν εμφανείς στις τάξεις των Βόσνιων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συγκεντρωθούν. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 25-15 υπέρ των Λιθουανών.

Η εξέλιξη λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη. Οι Λιθουανοί χτυπούσαν περισσότερο το παιχνίδι στην επίθεση, με αποτέλεσμα να μην αφήσουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Η διαφορά στο πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο +13 για τη Λιθουανία 43-30.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το δεύτερο ημίχρονο με τους Λιθουανούς να φτάνουν τελικά στην κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου, ενώ οι Βόσνιοι αναδείχθηκαν τέταρτοι.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 43-30, 56-46, 74-49
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Κουλμπόκα, Μπελιάουσκας 6 (2), Ντιενίνις, Πιλιάουσκας, 11 (3), Σεντερέσκις 8, Μασιούλις 7 (2), Βάρνας 15 (4), Εχόντας 14, Μπιρούτις 10, Γαλινιάκουσκας, Μπερούτσκα 3 (1), Σβαμπάρις.
ΒΟΣΝΙΑ: Άλεξιτς 4, Αντούνοβιτς, Ντούρμο 8, Άτιτς, Σάριτς, Γκέγκιτς 5, Τζεντοβιτς 11 (1), Μανιγρκάφικ 4, Μέμιτς 4, Πενάβα 9 (1), Χάτζιτς 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…