Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Είμαστε οι καλύτεροι”

“Είμαστε οι καλύτεροι”

Michalis Lountzis

Michalis Lountzis

Η Εθνική Εφήβων έκανε το καθήκον της πέρασε στις “τέσσερις” καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Τα χρυσά “μωρά” της Εθνικής μας επικράτησαν 67-59 της Γαλλίας και τώρα ετοιμάζονται για βραδινό παιχνίδι με τη Λιθουανία. Ο Μιχάλης Λούντζης μίλησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό “ΣΠΟΡ Fm 94,6”, για την πολύ μεγάλη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Αναλυτικά:
Για το αν μπόρεσε να κοιμηθεί μετά τη σπουδαία νίκη επί της Γαλλίας: “Είχαμε υπερένταση, αλλά γνωρίζουμε ότι εκεί τελείωσε το παιχνίδι, αφού ξέραμε ότι έχουμε ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό”.

Για το πώς διαχειρίζονται τα παιχνίδια της διοργάνωσης: “Δεν είναι καθόλου εύκολο. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που πρέπει να διαχειριστείς, καθώς έχει 9 αγώνες σερί. Πρέπει να αλλάζεις την ψυχολογία σου από αγώνα σε αγώνα”.

Για την πορεία της Εθνικής στη διοργάνωση: “Τα φιλικά δείχνουν ένα δείγμα, αλλά τα επίσημα είναι εκείνα που μετρούν στο τέλος. Ξέραμε ότι στο φιλικό είχαμε χάσει σχετικά εύκολα, και θέλαμε να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι και για αυτό παλέψαμε για τη νίκη. Δεν ξέρω αν ήταν πιο χαλαροί οι Γάλλοι. Στο φιλικό μας είχαν κερδίσει με 30 πόντους, κάτι που είχαν στο μυαλό τους και πίστευαν ότι θα είναι πιο εύκολο. Για αυτό μπήκαν πιο ήρεμοι σε σχέση με εμάς”.

Για τον αποψινό αγώνα με τη Λιθουανία: “Πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτεροι. Στον όμιλο χάσαμε από τη Λιθουανία και τη Βοσνία που είναι στους τέσσερις και αυτό λέει πολλά. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Ξέρουμε τις αδυναμίες τους και εκείνοι τις δικές μας”.

Για την κόπωση από το τουρνουά: “Ο κόσμος πάντα μας βοηθάει και είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που έχει συμβάλει στις νίκες. Όσον αφορά την ενέργεια, έχουν μείνει δύο παιχνίδια. Είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε τη νίκη και στα δύο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας”.

Για το γεγονός ότι έχει χάσει τρεις ημιτελικούς: “Τώρα θα μιλήσω εκ μέρους των παιδιών που έχουν παίξει, αφού εγώ έχω παίξει μόνο σε έναν. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να δικαιωθούμε όλοι μας και να δείξουμε ότι τα παθήματα γίνονται μαθήματα”.

Για τον Παναθηναϊκό και το γεγονός ότι θα έχει συμπαίκτες τον Χαραλαμπόπουλο και τον Παπαγιάννη: “Είναι πιο εύκολο να έχεις στην Εθνική συμπαίκτες που είναι και στον Παναθηναϊκό. Στα αποδυτήρια έχουμε πολύ καλό κλίμα και αυτό μας βοηθάει να αποδώσουμε καλύτερα”.

  • image 2

    Ελλάδα-Ισπανία 70-85

    Την ήττα γνώρισε η εθνική ομάδα από την Ισπανία με 85-70 . Οι παίκτες του Γιώργου Βλασσόπο…
  • Efivon

    Στη… βάση τους οι Έφηβοι

    Η Εθνική Εφήβων ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της στην Πορταριά και επέστρεψε σ…
  • Milos Teodosic Serbia Eurobasket

    Σερβία – Λιθουανία 64-67

    Η διοργάνωση των εκπλήξεων φαίνεται πως έγινε το φετινό Ευρωμπάσκετ, καθώς η Λιθουανία θα …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…